Apple'dan Samsung'a bir darbe daha mı?

Apple'dan Samsung'a bir darbe daha mı?

Apple, Samsung'un kendisini taklit ettiğini düşündüğü 8 telefonu hakkında satış yasağı talep etti.

Apple'dan Samsung'a bir darbe daha mı?
16px
24px
29.08.2012 13:58
ABONE OLgoogle

Samsung Apple savaşı bitmiyor. Geçtiğimiz günlerde Apple ile Samsung arasında 18 aydır oldukça çalkantılı bir şekilde devam eden dava süreci bitmiş, mahkeme Samsung'u Apple'a 1 milyar dolar ödemeye mahkum etmişti.

Tam sular duruldu derken şimdi Apple cephesi farklı bir iddia ile karşımıza çıktı. Samsung'un ABD'de satışta olan 8 telefonunun kendisine ait patentleri ihlal ettiğini düşünen Apple bu telefonların satışının yasaklanmasını istedi.

Halihazırda Samsung Galaxy Tab 10.1'in satışı ABD'de yasaklanmış durumda. Apple'ın satış yasağı talep ettiği telefonlar arasında, Samsung'un en başarılı akıllı telefonları arasında yer alan Galaxy S2'nin ABD'de satışta olan 4 farklı sürümü yer alıyor. Galaxy Tab 10.1'in satış yasağının hala devam ettiği düşünürsek bir de buna bu 8 telefon eklenirse Samsung ABD pazarında büyük bir yara alacağa benziyor.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Samsung, ABD'de cihazlarının satın alınabilir olması için ellerinden ne geliyorsa yapacaklarını belirtti. Apple'ın satış yasağı talep ettiği telefonlar ve ihlal ettiği patentler aşağıdaki listede belirtilmiş. Kaynak: (Teknokulis.com)

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde