Apple'a ABD'den patent şoku!

Apple'a ABD'den patent şoku!

Apple ile Samsung arasında birçok ülkede devam eden patent savaşında sürpriz, ABD Patent ve Ticari Markalar Dairesi'nden geldi.

Apple'a ABD'den patent şoku!
16px
24px
24.10.2012 18:05
ABONE OLgoogle

Apple ile Samsung arasında birçok ülkede devam eden patent savaşında sürpriz, ABD Patent ve Ticari Markalar Dairesi’nden geldi.

ABD Patent ve Ticari Markalar Dairesi, Apple'ın elinde bulundurduğu bir takım patent haklarının yerinde olmadığına karar verdi. Sürdürerek kaydırma özelliği ile ilgili olarak 20 kadar patentin geçersiz ilan edilmesinin ardından Apple’ın ağustosta kazandığı 1 milyar dolar da tehlikeye girdi. Samsung’un Galaxy model akıllı telefonlarında patent ihlali yaptığını ileri sürdüğü patentler geçersiz sayıldı.

Samsung yeniden kullanabilir California'daki mahkeme, ağustos ayında aldığı bir kararda Samsung'un Apple'ın patent haklarını ihlal ettiğine karar vermiş ve 1 milyar 50 bin dolar tazminat ödemesine hükmetmişti. Apple, Samsung'u Galaxy akıllı telefonlarını üretirken fikri haklarını ihlal etmekle suçluyordu.

Patent ve Ticari Markalar Dairesi'nin bu son kararında Apple'ın patentlerinin ‘yenilik kriterini tam olarak yerine getirmediği’ tespiti yapılıyor. Dairenin geçersiz bulduğu teknoloji, ekranın dibine gelindiğinde beliren zıplama efektiyle bağlantılı. Bu karardan sonra Samsung'un ABD'de piyasaya sunacağı yeni ürünlerde bu teknolojiyi kullanmaya yeniden başlaması bekleniyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde