Antalya'da 10 avroya tatil

Antalya'da 10 avroya tatil

AKTOB Başkanı Osman Ayık, Antalya'da günlük 10 avroya da 150 avroya da 5 yıldızlı otel bulunduğunu bildirdi.

Antalya'da 10 avroya tatil
16px
24px
10.11.2007 18:40
ABONE OLgoogle

Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Osman Ayık, Antalya'da günlük 10 avroya da 150 avroya da 5 yıldızlı otel bulunduğunu bildirdi.

 AKTOB Başkanı Osman Ayık, Antalya'da kışın gelmesiyle birlikte gelen turistlerin sayısının azaldığına dikkat çekerek, ağustos ayında Antalya'ya 1.5 milyon turist geldiğini, aralık ayında ise Antalya'ya bu rakamın 10'da biri kadar turist beklendiğini kaydetti.

Ayık, ''Bu nedenle oteller arasındaki rekabet artıyor. Kış aylarında Antalya'da günlük 10 avroya da 150 Avroya da 5 yıldızlı otel var'' dedi. Her 5 yıldızlı otelin aynı kalitede olmadığını ve aynı hizmeti veremediğini belirten Ayık, ''5 yıldızlı oteller arasında kalite ve hizmet farkı var. Bu nedenle tüketici aldığı hizmet ve paketlerde neler olduğuna iyi bakmalı. Tüketici alacağı hizmeti bilmeli ve ona göre dikkatli olmalı. Oteller arasındaki ayrımı iyi yapmak lazım'' diye konuştu.

Oteller arasında bu kadar büyük fiyat farkı olması nedeniyle hizmet kalitesinin de farklı olmasının doğal olduğuna değinen Ayık, Antalya'daki otellerin büyük çoğunluğunun her şey dahil sistemi ile çalıştığını, az parayı ödeyen tatilcinin en mükemmel hizmeti beklememesi gerektiğini ifade etti.

TATİL KÖYLERİ KAPANDI

Ayık, yaz aylarında hizmet veren ve kış koşullarına uygun olmayan tatil köylerinin bu ay başından itibaren kapandığına işaret ederek, şunları söyledi:

''Antalya'daki tatil köyleri kapandı, otellerin de yüzde 80'i kapanmaya başladı. Kış aylarında turist sayısı, yaz aylarına göre çok az. Bu nedenle otel yöneticileri tesisi kapatmayı tercih ediyor. Kış sezonunda hizmet vermeyecek otellerin kapanması işlemi bu ay sonuna kadar devam edecek. Açık kalan oteller ise kış aylarında odalarını doldurmak için şimdiden rekabet ediyorlar. Bu nedenle oteller arasında fiyat farkı oluşabiliyor. Açık kalan oteller kongre, futbol ve üçüncü yaş grubu turizmiyle doldurulabilir. Antalya'daki oteller kışın özellikle kongrelere ev sahipliği yapıyor. Ocak-Mart ayları arasında ise futbol turizmi otelcilerin yüzünü güldürüyor. Antalya'ya gelecek futbol takımları bir çok otelin dolmasına katkı sağlıyor.''

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde