Anlaşmasız Brexit en çok Türkiye'yi etkiler

Anlaşmasız Brexit en çok Türkiye'yi etkiler

EBRD, anlaşmasız Brexit'in en çok Türkiye, Polonya ve Güney Kıbrıs'ı etkileyeceğini söyledi.

Anlaşmasız Brexit en çok Türkiye'yi etkiler
16px
24px
29.03.2019 15:50
ABONE OLgoogle

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), İngiltere'nin bir anlaşma olmadan Avrupa Birliği'nden ayrılması halinde Avrupa'nın gelişmekte olan ekonomileri ve Türkiye ile ticaretin zarar göreceğini söyledi.

EBRD, anlaşmasız Brexit'in ticaret bağlantılarına zarar vermesi halinde gelişmekte olan Avrupa ülkeler ve Türkiye'nin toplam yüzde 6,8'lik ihracatlarının bundan etkileneceğini vurguladı.

En çok etkilenecek ülkeler olarak Güney Kıbrıs, Türkiye ve Polonya'yı işaret eden EBRD, "Hem Türkiye hem de Polonya en çok etkilenen ülkeler olacaklar. Bu iki ülkenin İngiltere ile 2015'te doğrudan ve dolaylı ihracatları 12 milyar dolar civarındaydı" ifadelerini kullandı.

Bu arada, Reuters'da yer alan ve ABD kaynaklarına dayandırılan habere göre Avrupa Birliği diplomatları İngiltere'nin AB'den anlaşmasız ayrılma ihtimalinin her zamankinden çok daha yüksek olduğuna inandıklarını söylediler.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde