Anlaşma ne zaman yapıldı?

Anlaşma ne zaman yapıldı?

Türkiye Finans Başkanı Mustafa Boydak, anlaşmayla ilgili neler söyledi?

Anlaşma ne zaman yapıldı?
16px
24px
17.07.2007 12:11
ABONE OLgoogle

Türkiye Finans Başkanı Mustafa Boydak, anlaşmanın dün gece imzalandığını belirterek, "4 ay gibi kısa bir sürede böyle önemli bir anlaşmaya imza attık. Ortadoğu'nun en büyük bankası ile iş yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Ülkemiz için hayırlı olsun." dedi.

''16-17 TEKLİF VARDI'

 NCB'nin Türkiye Finans'a olan ilgisinin, bankanın 2005 yılında gerçekleştirdiği birleşmeden bu yana katılım bankacılığı sektöründe gösterdiği başarının kanıtı olduğunu dile getiren Boydak, ''The National Commercial Bank'ın faizsiz bankacılık uzmanlığı ve geniş ürün yelpazesi, Türkiye Finans'ın büyümesine hız katacaktır. Bu yeni yapı, Türkiye Finans'ı sadece Türkiye'de değil uluslararası piyasalarda da daha rekabetçi bir noktaya taşıyacaktır'' diye konuştu.

Boydak, ''Rakamsal olarak bakıldığında, defter değeri üzerinden zannediyorum yine bugüne kadar yapılan çalışmalar içerisinde en yüksek çarpan sayısı'' dedi. Sürecin 13 Mart 2007 tarihinde başladığını ve önlerine 13 Temmuz tarihini hedef olarak koyduklarını kaydeden Boydak, 4 ay gibi kısa bir sürede tüm işlemlerin tamamlanmasının da önemli bir başarı olduğunu söyledi.

 Mustafa Boydak, NBC'nin stratejik ortak olarak bölgenin en büyük bankası olması ve katılım bankacılığı deneyimlerine sahip olmasının kendilerini etkilediğini, 16-17 teklif olduğunu, ancak bu teklifler arasından NCB'nin teklifini çok ciddiye aldıklarını belirterek, ''Ortaklarımızla uzun uzadıya yapılan müzakereler sonucunda kabul ettik'' dedi.

Türkiye Finans'ın ortaklığından yavaş yavaş çekilmelerinin söz konusu olmadığını, ortaklarıyla uzun vadeli planlar yaptıklarını ve çalışmalarını sürdüreceklerini dile getiren Boydak, elde edilen kaynağın nerede kullanılacağı yönündeki bir soruya, ''Tabii ki bu kaynaklar yine tekrar Türkiye'ye dönmüş olacak. Türkiye'nin kalkınması için kullanılacak'' yanıtını verdi. Boydak, bu süreçte kendilerine danışmanlık hizmeti veren, HSBC Bank Londra ve İstanbul yatırım bankacılığı ofislerine de teşekkür etti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde