Ankaraspor'un Süper Lig'e dönme ihtimali belirdi

Ankaraspor'un Süper Lig'e dönme ihtimali belirdi

Ankaraspor'un küme düşürülmesiyle ilgili açtığı tazminat davasında sürpriz gelişme

Ankaraspor'un Süper Lig'e dönme ihtimali belirdi
16px
24px
17.06.2010 16:20
ABONE OLgoogle

Ankaraspor'un, Türkiye Futbol Federasyonunun kararıyla geçen sezon ligden düşürülmesine karşı açılan tazminat davasına bakan Ankara 4. Asliye Hukuk Mahkemesi, Futbol Federasyonu Kuruluş Yasası'nın 6. maddesinin ilk 4 fıkrasının iptali istemiyle Anayasa Mahkemesine başvurdu.

Ankaraspor A.Ş. Kulübü tarafından, Futbol Federasyonu Kuruluş Yasası'n ın 6. maddesinin bazı fıkralarının Anayasa'ya aykırı olduğu iddia edilerek, Futbol Federasyonu aleyhine Ankaraspor'un küme düşürülmesiyle ilgili açtığı tazminat davasına Ankara 4. Asliye Hukuk Mahkemesinde bugün devam edildi.

Duruşmada tarafları dinleyen mahkeme, Futbol Federasyonu Kuruluş Yasası'nın 6. maddesinin 1, 2, 3 ve 4. fıkralarını Anayasa'ya aykırı olduğunu değerlendirerek, Anayasa'ya aykırılık açısından dosyanın Anayasa Mahkemesine gönderilmesini kararlaştırdı.

Mahkeme, duruşmanın 5 Ekim 2010 tarihine bırakılmasına karar verdi.
Ankaraspor A.Ş. Kulübü Vekili Avukat Mehmet Ali Alan, yaptığı yazıl ı açıklamada, 4. Asliye Hukuk Mahkemesi 5894 sayılı Futbol Federasyonu Kuruluş Kanunu'nun 6. maddesinin 1,2,3 ve 4. fıkralarının Anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle bu maddelerin iptali için dosyayı Anayasa Mahkemesine gönderdiğine dikkati çekerek, söz konusu maddenin ilgili fıkralarının Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmesini beklediklerini bildirdi.

Avukat Alan, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
"4. Asliye Hukuk Mahkemesinin aldığı kararla Ankaraspor'un yeniden Süper Lig'e dönme ihtimali ortaya çıktı. Ayrıca 12 milyon liralık tazminat davasının da Ankaraspor lehine neticeleneceğini büyük bir ihtimal olarak görüyorum.

Tahkim Kurulu kararı kesin olduğu için herhangi bir yargı merciine başvurulamaz. Tahkim Kurulu, Anayasa'nın 10. maddesindeki eşitlik ilkesine ve hüsnüniyet kurallarına aykırı bir karar verdi. Ancak mahkemenin bugünkü kararı , yargı yetkisinin federasyon tarafından atanan kişilerce kullanılamayacağı kuralına uygundur. Ankaraspor'un düşürülme kararı vicdanları sızlatmıştı. 4. Asliye Hukuk Mahkemesinin verdiği karar ise hakkın teslimi yönünde atılan dev bir adımdır. Zaten, Anayasa Mahkemesi daha önce Gençlik ve Spor Genel Müdürülüğü Kanunu'nun benzer hükmünü de iptal etmişti.

Mahkemenin bugünkü kararı da Anayasa Mahkemesinin bu kararına uygundur. Eğer Anayasa Mahkemesi, Futbol Federasyonunun Kuruluş Kanunu'nun 6. maddesini iptal ederse, Ankaraspor'un küme düşürülmesiyle ilgili kararının yerinde olup olmadığına Ankara 4. Asliye Hukuk Mahkemesi karar verecektir." 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde