Ankaralı dev firma iflas erteletti

Ankaralı dev firma iflas erteletti

Son günlerde irili ufaklı birçok şirketin yine iflasın ertelenmesi talebiyle mahkeme yollarına düştüğünü öğrendik.

Ankaralı dev firma iflas erteletti
16px
24px
23.12.2011 11:47
ABONE OLgoogle

Okurlarımız artık iflas erteletme haberlerine aşina. Global krizin başladığı 2008 yılından 2010 sonuna kadar binin üzerinde şirket iflasın ertelenmesi talebiyle mahkemelere başvurdu.

2010’dan itibaren ekonomideki büyümeyle birlikte iflas erteleme dosyalarında ciddi azalma olmuştu. Ancak son günlerde irili ufaklı birçok şirketin yine iflasın ertelenmesi talebiyle mahkeme yollarına düştüğünü öğrendik. Geçen sayımızda Wenice markasının sahibi Kuşam Tekstil’le ilgili gelişmeleri sayfalarımıza yansıtmıştık. Şimdi de Ankara merkezli bir gruptaki gelişmeleri size aktaracağız. 

1990 yılında kurulan Baki Grup, inşaat, turizm ve ticaret alanlarında faaliyet gösteriyor. Birçok önemli projeye imza atan bu grubun 10 şirketi bulunuyor. Grup, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) tahıl depolama modernizasyonunun önemli bir bölümünü üstlenmiş. 44 yerde anahtar teslimi olarak yaptırılan çelik siloların müteahhitlik hizmetlerini yürütmüş. Turizm bölgelerindeki kültür varlıklarının restorasyonundan enerji, sulama, hastane inşaatlarına birçok altyapı ve üstyapı inşaatlarını gerçekleştirmiş. Gıda ve turizm sektöründe de faaliyetleri bulunan grubun İstanbul Metrosu ve hafif metro tünel ve aç-kapa sistemleri projelerini yaptığını da belirtelim...

Grubun lokomotif şirketi Baki Yapı Malzemeleri’nin uzunca bir süredir sıkıntıda olduğu konuşuluyordu. İşte bu şirket, geçen hafta Ankara 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde iflas erteleme kararı aldırttı. Mahkeme heyeti şirkete üç kişilik kayyum atamış. İrfan Cengiz’e ait olan şirket, bundan sonra faaliyetlerini kayyumlar kontrolünde sürdürecek.

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde