AnkaraGücü'nün borcu ulusal kriz çıkardı

AnkaraGücü'nün borcu ulusal kriz çıkardı

Ankaragücü Kulübü'nün geçen yıl Avusturya'da yaptığı sezon öncesi kampı ücretini ödememesinin, iki ülke arasında diplomatik krize neden olduğu öğrenildi.

AnkaraGücü'nün borcu ulusal kriz çıkardı
16px
24px
10.06.2010 14:52
ABONE OLgoogle

Ankaragücü Kulübü'nün geçen yıl Avusturya'da yaptığı sezon öncesi kampı ücretini ödememesinin, iki ülke arasında diplomatik krize neden olduğu öğrenildi.

Ankaragücü Kulübü Basın Sözcüsü Avni Kavlak, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, eski yönetimin, geçen sezon öncesi Avusturya'da yapılan kampın ücreti olan 25 bin Avro'nun ödememesi nedeniyle büyük sıkıntıya girdiklerini söyledi.


Belgesiz ve sürpriz borçların kendilerini zor durumda bıraktığını belirten Kavlak, şöyle konuştu:
"Gerçekten üzüntü verici bir olay. Yönetime gelmeseydik, olabileceklerin en büyük göstergesi budur. 100 yıllık Ankaragücü'nün düşürüldüğü durum içler acısı. Cengiz Topel Yıldırım'ın başkanlık, Hikmet Hancıoğlu'nun ise futbol şube sorumlusu olduğu dönemde yapılan bu kampın, 25 bin Avro'luk ödemesinin yapılmadığı yönetim kurulumuza bildirildi. Avusturya Dışişleri Bakanlığı, Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi'ne durumu iletiyor. Onlar da Türk Dışişleri Bakanlığı'na konuyla ilgili bilgi veriyor. Bakanlığımız ise Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak'ı konuyla ilgili olarak bilgilendiriyor. Bu da eski yönetimin bize bıraktığı ve ödeye ödeye bitiremediğimiz borçlardan birisi."

Mevcut yönetimin, dönemin muhasebe sorumlusunu arayarak konu hakkında bilgisine başvurduğunu kaydeden Kavlak, "Kendisi, bize ücretin ödendiğini hatırladığını, ancak herhangi bir belge olup olmadığı konusunda bilgisinin bulunmadığını söyledi. Biz de belgeyi araştırıyoruz. Profesyonellik anlayışı gereği, kamp sorumlusunun tüm ödemeleri yaparak, kamptan ayrılması gerekirdi. Bütün bu borçları yapan kişilerin, hala altımızı oymaya çalışması ve sürekli dedikodular üretmesini anlayamıyoruz. Geçen sezon bir yabancı futbolcuya, net olmak üzere yıllık 900 bin Avro verilirken, menajerine de 450 bin Avro ödeme yapılmış. Bu borçlar dururken, bu tür anlaşmaların yapılması da ayrıca ilginçtir" diye konuştu. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde