Ankara'yı alarma geçiren şahıs kredi kartı mağduru

Ankara'yı alarma geçiren şahıs kredi kartı mağduru

Başbakanlık binası önünde hareketli saatlerin yaşanmasına neden olan şüphelinin kimliği belli oldu. Saldırganın kredi kartı mağduru olduğu öğrenildi.

Ankara'yı alarma geçiren şahıs kredi kartı mağduru
16px
24px
21.11.2013 14:53
ABONE OLgoogle

Başbakanlık binası önünde hareketli saatlerin yaşanmasına neden olan şüphelinin kimliği belli oldu. Saldırganın kredi kartı mağduru olduğu öğrenildi.

Şüphelinin 1961 Kahramanmaraşlı doğumlu Tuğrul Bayır olduğu öğrenildi.  Tuğrul Bayır’ın hamur sanatıyla uğraştığı ve TRT başta olmak üzere pek çok kanalda programlara çıktığı öğrenildi.

Güvenlik güçlerince ifadesine başvurulan zanlının eylemi maddi sıkıntı ve kredi kartı borcu yüzünden gerçekleştirdiği bildirildi.

Zanlının suç kaydının olmadığı ve herhangi bir örgütle bağlantısı bulunmadığı öğrenildi.

BAKAN GÜLER: PSİKOLOJİK SORUNLARI VAR

İçişleri Bakanı Muammer Güler, şüphelinin psikolojik sorunları olduğunu, üzerinde bomba bulunmadığını ve şüphelinin kendisini polise ihbar ettiğini söyledi.

KENDİSİNİ POLİSE İHBAR ETTİ

Alınan bilgilere göre, şüpheli 155 Polis hattını arıyor ve ”Başbakanlık’ta bombalı eylem yapacağım” diyerek kendini ihbar etti. Bunun üzerine polis Ankara’daki bütün birimleri ve Başbakanlık yetkililerini uyardı. Başbakanlık önünde geniş güvenlik önlemleri alındı. Şüphelinin Vekaletler Caddesi’ne giriş yaptığı sırada da korumalar alarma geçti ve saldırgan gözaltına alındı.

KREDİ KARTI MAĞDURU

Şüpheli Tuğrul Bayır’ın ilk ifadesinde ‘Çok kredi kartı borcum vardı, sesimi duyurmak istedim’ dediği öğrenildi.

TV PROGRAMLARINDA DA KREDİ KARTINDAN BAHSETTİ

TRT başta olmak üzere pek çok kanalda programlara çıktığı öğrenilen Tuğrul Bayır bu programlardan birinde de geçim zorluğu çektiğini ve kredi kartları olmasa ay sonunu getiremeyeceklerini söylediği ortaya çıktı. Bayır, aynı programda  Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan destek beklediklerini ifade etmişti.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'A ULAŞMAYA ÇALIŞMIŞ

 Başbakanlık Merkez Bina’da öğle saatlerinde yaşanan olayın yankıları devam ediyor. Üzerinde bomba süsü verilmiş düzenekle eylem yapan ve kendisini ihbar etmesinin ardından korumalar tarafından etkisiz hale getirilen şahsın kredi kartı borcunu ödeyemediği ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ulaşmaya çalıştığı öğrenildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakanlık Merkez Bina önünde üzerinde bomba süsü verilmiş düzenekle yakalanan Turgut B., 115 Polis İmdat hattını arayarak ‘bombalı’ eylem gerçekleştireceği ihbarında bulundu. İhbar üzerine Başbakanlık çevresindeki güvenlik görevlilerine şahsın eşkali verilerek, telsizlerden ‘canlı bomba’ eyleminde bulunacağı anons edildi.

İhbarın yapılmasının ardından bölgede bulunan ekipler ve Başbakanlık Koruma Dairesi’ne bağlı ekipler hemen harekete geçti. Teyakkuza geçen korumalar, eşkale uyan şahsın Vekaletler Caddesi üzerinde görülmesi üzerine ‘dur’ ikazında bulundu. İkazlara uymayan Turgut B.’nin hareket etmeye devam ettiğini gören korumalar, şahsı etkisiz hale getirmek için havaya iki el ateş etti. Korumaların daha sonra ‘yere yat’ diye bağırmasının ardından Turgut B. yere yatarak korumalara teslim oldu.

Şahsın üzerinde arama yapan korumalar, Turgut B.’nin üzerinde bir kutu bulunduğunu fark ederek ellerini kelepçeledi. Olay yerine bomba imha uzmanı ekiplerinin gelmesinin ardından Turgut B.’nin üzerinde yapılan aramada kutunun içerisinde cam hamuru, saat ve bir takım kabloların bulunduğu tespit edildi. Bu sırada Başbakanlık Merkez Bina önündeki Vekaletler Caddesi araç ve yaya trafiğine kapatıldı. İhbarın yapılmasının ardından 5 dakikada etkisiz hale getirilen şahıs, gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

Olayın yaşandığı sıralarda Başbakanlık’taki Özel Harekat Keskin Nişancı Acil Operasyon Timi de anında olay yerinde teyakkuzda bulundu. Turgut B.’nin ‘canlı bomba’ eylemini kredi kartı borcunu ödeyemediği ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ulaşmak için eylemi gerçekleştirdiği öğrenildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde