Ankara'nın 391 milyon dolarlık ihalesini kim kazandı?

Ankara'nın 391 milyon dolarlık ihalesini kim kazandı?

Ankara Metroları araç ihalesinde İhale komisyonu teklifleri değerlendirerek, kararını verdi. İşte ihalenin galibi:

Ankara'nın 391 milyon dolarlık ihalesini kim kazandı?
16px
24px
16.05.2012 23:10
ABONE OLgoogle

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğünce Ankara Metrolarında kullanılmak üzere 324 yeni araç temini için düzenlenen ihalede, komisyon, 391 milyon 230 bin dolarla en düşük teklifi veren Çin firması CSR Electric Locomotive Co. Ltd'nin işi üstlenmesini kararlaştırdı.

Ankara Metroları araç ihalesinde İhale komisyonu teklifleri değerlendirerek, kararını verdi.

Ankara metro araçları ihalesi 5 Mart 2012 tarihinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Alt Yapı Yatırımları Genel Müdürlüğü Konferans Salonu'nda yapılmış ve ihaleye, CSR Electric Locomotive (Çin), CAF SA (İspanya), Hyundai Rotem (Kore) olmak üzere 3 firma teklif vermiş, Siemens firması da teşekkür mektubu göndermişti.

İhalede 391 milyon 230 bin dolar ile en düşük teklifi Çin firması CSR Electric Locomotive verirken, İspanyol CAF firması araçların yapım işi için 321 milyon 829 bin 20 avro, Kore firması Hyundai Rotem ise 511 milyon 140 bin 244 dolarlık teklif vermişti.

İhale komisyonu, yaklaşık 2 aylık bir inceleme ve değerlendirme sürecinin ardından, Tandoğan-Keçiören, Kızılay-Çayyolu ve Batıkent-Sincan metro hatlarında kullanılacak 324 aracın yapım işini, 391 milyon 230 bin dolarla en düşük teklifi veren Çin firması CSR Electric Locomotive Co. Ltd'nin üstlenmesini kararlaştırdı.

Söz konusu karar, 11 Mayıs 2012 tarihinde, ihaleye katılan firmalara tebliğ edildi. İhale süreci gereği, firmaların karara itiraz için 10 gün süreleri bulunuyor. 21 Mayıs akşamı itibarıyla dolacak süre içerisinde firmalardan herhangi bir itiraz gelmemesi durumunda ihaleyi kazanan Çin firması CSR Electric Locomotive Co. Ltd, sözleşme imzalamak için davet edilecek.

İlk teslimat 20 ay sonra

CSR Electric Locomotive, sözleşme imzalandıktan 20 ay sonra 15 araçlık partiler halinde ilk teslimata başlayacak. Araçların tamamının 32 ay içerisinde teslim edilmesi bekleniyor.

Metro araçlarının ilk 75'inde en az yüzde 30 yerli katkı payı öngörülürken, kalan bölümünde ise yerli katkı oranı yüzde 51 olacak. Araçların ilk teslimat süresi, Kızılay-Çayyolu ve Sincan-Batıkent metro hatlarının yapım işinin bitirilmesine yetişecek.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde