Ankara karıştı: Görevden almalar MASAK'a sıçradı

Ankara karıştı: Görevden almalar MASAK'a sıçradı

MASAK Başkan Yardımcısı Faruk Elieyioğlu’nda görevden alınmasının sırrı çözüldü.

Ankara karıştı: Görevden almalar MASAK'a sıçradı
16px
24px
22.12.2013 08:07
ABONE OLgoogle

AKP Hükümetinin, Büyük Rüşvet Operasyonu’na karşı atak olarak başlattığı Emniyet ve Maliye Bakanlığı’ndaki görevden almalar, bürokratları da tedirgin etti. Bu çerçevede Emniyet, MASAK, TRT’deki görevden almalara yenilerinin eklenmesi beklenirken, MASAK Başkan Yardımcısı Faruk Elieyioğlu’nda görevden alınmasının sırrı çözüldü.

 RAPORU NİYE OKUDUN CEZASI

Taraf ’ın Maliye Bakanlığı kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Büyük Rüşvet Operasyonu, Mali Suçları Araştırma Kurulu’nun (MASAK), Rezza Zarrab’ın altın kaçakçılığı yaptığına yönelik raporu üzerine start aldı. Rapor, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na 2012 yılının Ekim ayında gönderildi. Rapor gönderilmeden önce de, oluşturulan bir komisyon tarafından son kez değerlendirildi. Yani rapor, okuma komisyonu tarafından son kez okunarak onaylandı. Söz konusu komisyonun, yani rapora onay veren komisyonun başkanlığını da Faruk Elieyioğlu yürüttü. Dolayısıyla, rapora son olarak onay veren kişi de Faruk Elieyioğlu oldu.

Büyük Rüşvet Operasyonu’nun start alması ile birlikte, operasyonun tüm aşamaları mercek altına alındı. Bu kapsamda, MASAK’tan da raporun gerekli birimlere haber verilmeden savcılığa bildirildiği ortaya çıktı. Fatura da, rapor okuma komisyonu başkanı olan MASAK Başkan Yardımcısı Faruk Elieyioğlu’na kesildi.

Maliye Bakanlığı kaynakları, MASAK’ın Zarrab raporunda mevzuat usullerine göre hareket ettiğini belirterek, Faruk Elieyioğlu’nun bu operasyonda kurban seçildiğini iddia ettiler. Maliye Bakanlığı bünyesinde, raporu gören diğer bürokratlar ve denetim elemanları da görevden alınmak için sıra bekliyor.

ANKARA KARIŞTI

Öte yandan, Emniyet ve Maliye’deki görevden almalar diğer kamu kurumlarını da tedirgin etti. Başkent kulislerinde, cemaate yakın bürokratlarla ilgili bir liste hazırlandığı ve kamu kurumlarının yöneticilerine bu listelerin dağıtıldığı iddia ediliyor. Ve söz konusu listelerde bulunan cemaate yakın kişiler olarak nitelendirilen bürokratların kademeli olarak görevden alınacağı öne sürüldü. Bürokratların tamamı söz konusu listenin peşine düştü.

Hüseyin Özay/Taraf

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde