Ankara için iki akademisyen aday

Ankara için iki akademisyen aday

MHP’nin ardından CHP de, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adayını akademi dünyasından buldu

Ankara için iki akademisyen aday
16px
24px
01.08.2013 14:28
ABONE OLgoogle

MHP’nin ardından CHP de, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adayını akademi dünyasından buldu. CHP kulislerinde, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (Mülkiye) Dekanı Prof. Dr. Yalçın Karatepe’nin ismi ağır basıyor.

Siyasi partilerin kurmayları, bir yandan yeni anayasa çalışmaları ve çözüm süreci gibi konulara ilişkin çalışmalarını yürütürken, diğer yandan da yerel seçimlere sekiz aydan az bir süre kala, aday hazırlıklarını hızlandırdı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için partilerin adayları siyaset kulislerinde konuşulmaya başlandı.

Buna göre, AKP’de, mevcut Belediye Başkanı Melih Gökçek adı ağır basıyor. MHP’nin, Gazi Üniversitesi eski Rektörü Rıza Ayhan’ı düşündüğü konuşuluyor.

CHP’de ise, sürpriz bir ismin adı geçiyor: Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yalçın Karatepe. Köklü bir fakültenin dekanı olan ve öğrencilere yakınlığıyla bilinen Yalçın Karatepe ile CHP arasındaki görüşmelerin bir süredir devam ettiği belirtiliyor. CHP’nin, akademik kariyerini de göz önünde bulundurarak Karatepe ismine sıcak baktığı ifade ediliyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde