Ankara'da silahlı çatışma: 1 kişi öldü

Ankara'da silahlı çatışma: 1 kişi öldü

Ankara'da polis ile bir grup arasında meydana gelen silahlı çatışmada 1 kişi hayatını kaybederken 3'ü polis 4 kişi yaralandı.

Ankara'da silahlı çatışma: 1 kişi öldü
16px
24px
23.08.2014 12:34
ABONE OLgoogle
Ankara'da çıkan silahlı çatışmada 1 kişi hayatını kaybederken, 3'ü polis 4 kişi yaralandı.

Cevizlidere Huzur Mahallesi 1134. Sokak'ta öğle saatlerinde Ankara Emniyet Müdürlügü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleriyle bir grup arasında silahlı çatışma yaşandı. 

Çatışmada 3 polis memuru ile biri kadın 2 kişi yaralandı. Olay sonrasında kaçan bir kişiyi aramak üzere bölgeye özel harekat ekipleri sevk edildi. Kaçan şahsı arama çalışmaları devam ederken bölgede zaman zaman silah sesleri duyulmaya devam ediyor.

Olay yeri inceleme ekipleri olaya karışan şahısların kullandığı 06 DT 3740 plakalı otomobilde ve çevresinde incelemelerini sürdürürken, aracın üzerinde kurşun izleri, çevresinde çok sayıda boş kovan ile zanlılara ait olduğu düşünülen bir tabanca olduğu da gözlendi. 

Çatışmada yaralanan polisler ve şüpheli şahıslar ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Çevreyi güvenlik şeridiyle kapatan emniyet güçleri sık sık vatandaşları balkonlara çıkmamaları ve bölgeden uzak durmaları konusunda uyarıyor. 

Öte yandan özel harekat polisleri çevredeki binalara tek tek girerek arama yapıyor. Bölge üzerinde de polis helikopteri, bölgeyi tarayarak, olay yerindeki ekiplere havadan destek veriyor.

Bu arada, silahlı çatışmada yaralanan ve Gazi Hastanesine kaldırılan Bülent A'nın hayatını kaybettiği öğrenildi.

Hastane önünde polis geniş güvenlik önlemi alırken, hastane önünde "akrep" diye tabir edilen polis aracının beklediği görüldü.

Hastanenin acil servis kapısından dışarı çıkan 3-4 kişilik grup arasından bir kişi polislere, kardeşinin öldüğünü belirterek, tepki gösterdi.

Polislerin durumu iyi

Ankara'daki silahlı çatışmada yaralanan ve Özel Medicana Ankara Hastanesi'nde tedavi altına alınan 3 polis memurunun sağlık durumlarının iyi olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi. 

Çatışmada kollarından yaralanan 2 polis memuru ameliyat edildi. Kalçasından yaralanan diğer polis memurunun da 1-2 gün içinde ameliyat edileceği ifade edildi.

Hastane yetkilileri, her üç polis memurunun da sağlık durumlarının iyi olduğunu, hayati tehlikelerinin bulunmadığını kaydetti. 

Öte yandan Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ile Ankara Emniyet Müdürü Kadri Kartal da hastanede yaralı polisleri ziyaret ederek, durumları hakkında bilgi aldı. Bu arada emniyet ekiplerinin hastane çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldığı da görüldü.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde