Ankara'da sevinçli karşılama

Ankara'da sevinçli karşılama

Serbest kalan Türkler uçağın kapısında göründüğünde yakınları çığlık çığlığa sevdiklerine koştu.

Ankara'da sevinçli karşılama
16px
24px
20.09.2014 09:19
ABONE OLgoogle
Başbakan Ahmet Davutoğlu ve serbest kalan konsolosluk çalışanlarını taşıyan uçak Ankara Esenboğa Havalimanı'na indi. Serbest kalan Türkler uçağın kapısında göründüğünde yakınları çığlık çığlığa sevdiklerine koştu.

Başbakan Davutoğlu, serbest bırakılan rehineleri, özel uçak "TUR" ile saat 11.30'ta,  Şanlıurfa GAP Havaalanı'ndan Ankara'ya getirdi.
      
Esenboğa Havaalanı'na gelen uçaktan Başbakan Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz, rehinelerin ailelerine el sallayarak indiler.
      
Başbakan Davutoğlu ile rehineleri karşılamaya gelen MİT Müsteşarı Hakan Fidan da onlara eşlik etti.
      
Uçağın alana inmesiye aileler uçağa doğru koşarak merdivende yakınlarına sarıldı.
      
Daha sonra Davutoğlu ile eşi Sare Davutoğlu rehineler arasındaki çocukları kucaklarına alarak, konsolosluk çalışanlarıyla fotoğraf çektirdi.
      
Ailelerle de sohbet eden Davutoğlu, Musul Başkonsolosu Yılmaz'ın kızlarını havaya atarak sevdi. Yılmaz, Başbakan Davutoğlu'na sarıldı. Davutoğlu da Yılmaz'ı alnından öptü.
      
Başbakan Davutoğlu şeref salonun önünde hazır bulunan başbakanlık otobüsünün üstüne çıkarak vatandaşa seslendi.

Davutoğlu, rehineler için adak adadı

Davutoğlu, kendisinin de Türk rehinelerin kurtulduğu gün adak kurban kesmeye niyetlendiklerini belirterek, "O gün bugündür. Bugün kesiyoruz, verdik, bugün  öğrenci yurtlarına dağıtılmak üzere kurbanlarımız kesilecek" diye konuştu.

Konsoloslukta memur olarak çalıştığı öğrenilen Mesut Aktaş isimli genç de Başbakan Davutoğlu ile sohbetinde, Musul'a nişanlı olarak gittiğini,  2 hafta sonra Kırşehir'de düzenlenecek düğünlerine tüm Türkiye'yi beklediğini söyledi. Davutoğlu, Ahi Evran günü, 10 gün sonra düğünün yapılması durumunda katılabileceğini belirterek,  "Söyleyeyim, Belediye Başkanına 27'sine nikahını ayarlasın. Beraber bayram düğün yaparız" dedi. Aktaş'ın, "tamam herkesi bekliyoruz" sözlerine, Davutoğlu'nun "Ağasın herhalde" sözleri gülüşmelere neden oldu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde