Ankara'da kritik zirve: Erdoğan-Tillerson görüşmesi 3 saatten fazla sürdü

Ankara'da kritik zirve: Erdoğan-Tillerson görüşmesi 3 saatten fazla sürdü

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson Ortadoğu ziyareti kapsamında Türkiye'ye geldi.

Ankara'da kritik zirve: Erdoğan-Tillerson görüşmesi 3 saatten fazla sürdü
16px
24px
15.02.2018 21:48
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'ın görüşmesi başladı. Görüşmede ABD ile Türkiye'nin başta Afrin operasyonu olmak üzere bölgesel konuları ele alması bekleniyor. Öte yandan Bakan Tillerson'un korumaları, havaalanında basın mensuplarının kameraları ve çantaları ile buradaki ambulansları köpekler ile aradı. Bu duruma bazı basın mensupları, Türkiye'de Amerikan polisleri tarafından arandıkları için bu duruma tepki gösterdi.

ERDOĞAN İLE 3 SAAT 15 DAKİKA GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye’de bulunan ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ile görüşmesi başladı. 

Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki basına kapalı kabulü saat 19.40'ta başladı ve saat 22.55'te bitti.

3 saat 15 dakika süren kabulde, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da hazır bulundu.

Yarın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile de bir araya gelecek Tillerson'ın Türkiye'deki ikili görüşmelerinde, başta ABD'nin terör örgütü PYD/PKK'ya verdiği destek olmak üzere Türkiye-ABD ilişkilerinin ortak gündeminde öne çıkan konuların ele alınacağı ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunulacağı belirtiliyor. 

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Ankara ziyareti öncesi Ürdün'de Türkiye hakkında açıklamalarda bulunmuştu. Tillerson, Ankara temaslarında Türkiye'ye karşı tehditlerin azaltılarak iş birliği yapılması yönünde görüşmeler yapmayı umut ettiğini dile getirmişti. ABD ile Türkiye’nin başta Afrin operasyonu olmak üzere bölgesel konuların ele alınması bekleniyor.

TILLERSON’UN KORUMALARI HAVAALANINDAKİ BASIN MENSUPLARININ ÇANTALARINI VE AMBULANSLARI KÖPEKLER İLE ARADI

Akşam saatlerinde Ankara’ya gelen Tillerson, bu akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşecek. Tillerson’ın Ankra’ya gelişi nedeniyle Ankara Esenboğa Havaalanı’ndan yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Bakan Tillerson’un korumaları, havaalanında basın mensuplarının kameraları ve çantaları ile buradaki ambulansları köpekler ile aradı. Bu arada bazı basın mensupları Türkiye’de Amerikan polisleri tarafından arandıkları için bu duruma tepki gösterdi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde