Ankara’da HAVAŞ’a şok durdurma

Ankara’da HAVAŞ’a şok durdurma

Ankara’da havalimanı ile şehir merkezi arasında yolcu taşıyan Havaş’ın hizmetleri mahkeme kararıyla durduruldu.

Ankara’da HAVAŞ’a şok durdurma
16px
24px
01.06.2016 15:17
ABONE OLgoogle
Ankara’da havalimanı ile şehir merkezi arasında yolcu taşıyan Havaş’ın hizmetleri mahkeme kararıyla durduruldu. Şu anda belediye şirketi olan Belko Air yolcu taşıma işini yapıyor.

Yaklaşık 2 yıldır yılan hikayesine dönen havalimanı yolcu taşıma işinde şok mahkeme kararı çıktı. Ankara Bölge İdare Mahkemesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin şikayeti üzerine Havaş firmasının yolcu taşıma hizmetlerini durdurdu.

Dün itibariyle Havaş otobüsleri, yolcu taşıma işine ara verdi. Havaalanında bulunan otobüslerin üzerine de mahkemenin aldığı karar asıldı.

GEÇİCİ DURDURDUK

Havaş otobüslerinin üzerinde hizmet veremedikleri şöyle ifade edildi:

“Değerli Havaş Yolcuları, Ankara Bölge İdaresi Mahkemesi tarafından, Esenboğa Havalimanı ile Ankara şehir merkezi arasındaki taşımacılık yapma yetkimizin yürütülmesinin durdurulmasına karar verilmiştir. Yütürürmenin durdurulması kararı ihtiyati tedbir niteliğinde geçici bir karar olup, dava sonuçlanıncaya kadar hizmetimizi geçici olarak durdurmak zorunda kaldığımızı saygıdeğer yolcularımızın bilgisine sunarız.”

İHALEYİ BELKO ALDI

ABB, 2014 yılında yolcu taşıma işi için ihale yaptı. Hem Havaş hem de Belko Air'in katıldığı ihale belediye şirketinde kaldı.

Buna rağmen iki firma da yolcu taşıma işine devam etti. Bölge idare mahkemesi, ABB'nin şikayetini haklı buldu ve Havaş'ın hizmetlerini durdurdu. Havaş ise bu durumu ‘geçici' olarak görüyor. Yıllardır yolcu taşıma işini yürüten Havaş'ın şimdi ne yapacağı merak ediliyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde