Ankara'da Etlik ve Gölbaşı’ndaki yapılaşma iptal

Ankara'da Etlik ve Gölbaşı’ndaki yapılaşma iptal

Ankara18. İdare Mahkemesi, Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin açıtığı davada, Keçiören’de Etlik Garajı olarak bilinen alanda yoğun emsal artırımı getiren imar planı değişikliklerini iptal etti.

Ankara'da Etlik ve Gölbaşı’ndaki yapılaşma iptal
16px
24px
22.07.2020 06:53
ABONE OLgoogle

Ankara 9. İdare Mahkemesi ise yine Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin açtığı dava sonucu, Ankara ili, Gölbaşı ilçesi, Hallaçlı, Velihimmetli ve Çayırlı mahalleleri ile Etimesgut ilçesi  Fevziye Mahallesi’ni kapsayan ve tarım alanlarında yapılaşmaya yol açacak “Yavuz Sultan Selim Toplu Konut Alanı” teklifinin onayına ilişkin Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin kararını iptal etti.

Etlik kararını değerlendiren Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Söz konusu plan değişikliklerini yoğunluk artırıcı, sosyal altyapı dengesini bozucu nitelik taşıdığı, planlama alanının zaten yoğun bir trafik yükü olan Etlik Caddesi üzerinde olduğu, yapılan planlamada trafik yükü, otopark ihtiyacı, altyapı ihtiyacının gözetilmediği, kamu yararı ve şehircilik ilkelerine planlama ilkelerine aykırı olduğu gerekçeleriyle yargıya taşımıştık.

Bilirkişiler, imar planı değişikliğinin, şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına ve bölge ihtiyaçlarına uygun olmadığı yönünde görüş bildirmişler ve raporda, jeolojik ve jeoteknik etüd raporunun olmadığı da vurgulamışlardı. Ankara 18. İdare Mahkemesi, bilimi  ve tekniği gözeterek kamu yararına aykırı planları iptal etmiştir” dedi. /Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde