Ankara'da 'Barış'a patlama! 30 ölü 26 yaralı

Ankara'da 'Barış'a patlama! 30 ölü 26 yaralı

Ankara Tren Garı kavşağında saat 10.04'de iki ayrı patlama meydana geldi...

Ankara'da 'Barış'a patlama! 30 ölü 26 yaralı
16px
24px
10.10.2015 14:22
ABONE OLgoogle
Ankara Tren Garı kavşağında patlama oldu. Barış Mitingi için toplanan gruba yönelik saldırıda İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre 30 kişi hayatını kaybetti, 126 kişi de yaralandı.

Ankara Tren Garı kavşağında patlama sesi duyuldu. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ankara Tren Garı kavşağında saat 10.04'de iki ayrı patlama meydana geldiği bildirildi. İki bombalı saldırıda 30 kişinin hayatını kaybettiği bilgisi verildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan açıklamada ise patlamayla ilgili 5 savcının görevlendirildiği ifade edildi. Patlama KESK, DİSK, TMMOB ve TTB'nin düzenlediği "Barış Mitingi"ne giden grubun bulunduğu bölgede meydana geldi.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, HDP, EMEP ve SDGF pankartlarının yoğun olduğu bölgede iki ya da üç kez patlama yaşandı. Polisten henüz konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı. Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Anadolu Ajansı patlamanın bir ya da daha fazla canlı bomba tarafından gerçekleştirilmiş olabileceğini belirtti.

CNNTürk muhabiri Ünal Kaya çevrede insan bedeni parçaları bulunduğunu bunun da ses bombasından çok canlı bomba patlaması şeklinde değerlendirme yapılmasına yol açtığını aktardı. Kaya, "Daha önceden yerleştirilen bir bomba mıydı yoksa canlı bomba mı araştırılacak" dedi. Ünal Kaya ayrıca olay yerinde miting için toplananların olaya tepki gösterdiklerini ve gerilim yaşandığını belirtti. Kaya pankartların sedye olarak kullanılarak yaralıların taşındığını, emniyet görevlilerinin tepkiler nedeniyle olay yerine fazla girmediğini, yaralıları taşıma işini daha çok sağlık görevlilerinin yaptığını ifade etti.

TERTİP KOMİTESİ: ALANDAN AYRILACAĞIZ

Miting tertip komitesi patlamanın ardından şu açıklamayı yaptı: "Pankartlarımızı topluyoruz, şube başkanları bölgelerden gelen kişileri arabalarına güvenli bir şekilde ulaştıracak. Yürüyüş kortejinin arkasında olaylar var, polis saldırısı söz konusu. Düzenli bir şekilde alandan ayrılacağız." CNNTürk'e konuşan DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ise kendilerine yakın bir yerde ardı ardına iki patlama olduğunu ifade ederek çok sayıda yaralı olduğunu ve ölüler bulunduğu yönünde de bilgiler aldıklarını ancak sayı veremeyeceğini belirtti. 

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ankara Tren Garı kavşağında saat 10.04'de iki ayrı patlama meydana geldiği bildirildi. İki bombalı saldırıda 30 kişinin hayatını kaybettiği bilgisi verildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan açıklamada ise patlamayla ilgili 5 savcının görevlendirildiği ifade edildi.

İKİ PATLAMA OLDU

İçişleri Bakanlığı'nın açıklaması, şöyle: "10.10.2015 tarihinde 12:00-16:00 saatleri arasında, Ankara Tren Garından Sıhhiye meydanına kadar toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılacağı bildiriminde bulunulmuştur. KESK, DİSK, TMMOB ve Tabipler Birliği ve diğer sivil toplum örgütlerinin katılımı ile saat 09:30 itibariyle Ankara Tren Garı önünde toplanmaların başladığı ve katılımın devam ettiği sırada, saat 10:04 civarında iki ayrı patlama meydana gelmiştir.

Patlama sonucunda ilk belirlemelere göre 30 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 126 vatandaşımızın ise yaralandığı değerlendirilmektedir. Yaralıların tedavileri çeşitli hastanelerde devam etmektedir. Demokrasimizi ve Ülkemizin huzurunu hedef alan bu menfur saldırıyı lanetle kınıyoruz. Olayla ilgili bütün birimlerimiz çalışmalarını sürdürmekte olup, gelişmeler hakkında kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir. 

Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz."
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde