Ankara bunu konuşuyor: AKP'nin Ahmet Davutoğlu planı

Ankara bunu konuşuyor: AKP'nin Ahmet Davutoğlu planı

"Başbakanlık görevinden, yine 'ansızın' alınan Ahmet Davutoğlu'na, bir şekilde ‘iade-i itibar’ yapılacak; Böylece de, AKP'de ‘görevinden ayrılanlar değersizdir’ izlenimi silinecek, ‘nöbet değişimi’ söylemine geri dönülecek." 

Ankara bunu konuşuyor: AKP'nin Ahmet Davutoğlu planı
16px
24px
11.09.2017 04:56
ABONE OLgoogle

Ahmet Davutoğlu’nun TBMM’nin yeni başkanı olacağı iddia edildi. Sözkonusu kulis bilgisini köşesine taşıyan, Sözcü gazetesi yazarı Zeynep Gürcanlı’nın yazdıkları şöyle: 

“AKP'de son dönemde moda deyim ‘metal yorgunluğu’… 

AKP Genel Başkanı Erdoğan tarafından konuşmalarında, toplantılarında sık sık dile getirilen bu tabir, AKP örgütünde ciddi rahatsızlık yaratmış durumda. Erdoğan'ın ‘yolsuzluk yapanları kenara alacağız’ -dikkat buyurun; ‘yargıya havale edeceğiz' değil, ‘kenara alacağız’- cümlesi de bu ‘metal yorgunluğu’ söylemine eklenince, AKP'nin içi iyiden iyiye karışmış durumda. 

Bu söylem, partide bir şekilde görevden ayrılan/alınanların ‘Fetöcü’ ya da ‘yolsuzluğa karıştı’ söylentileriyle karşı karşıya kalma tehlikesini doğurdu. 

Ancak Ankara siyasi kulislerine göre, AKP yönetimi partideki bu içten içe büyüyen rahatsızlığı bastırmak için en kesin yolu bulmuş durumda; Başbakanlık görevinden, yine “ansızın” alınan Ahmet Davutoğlu'na, bir şekilde ‘iade-i itibar’ yapılacak; Böylece de, AKP'de ‘görevinden ayrılanlar değersizdir’ izlenimi silinecek, ‘nöbet değişimi’ söylemine geri dönülecek. 

Bu amaçla, ekimde yapılacak TBMM Başkanlık seçimlerinde, Davutoğlu'nun İsmail Kahraman yerine ‘Başkan adayı’ yapılması gündemde. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde