Ankara Şeker’e müteahhitten gizemli ziyaret

Ankara Şeker’e müteahhitten gizemli ziyaret

Bor Şeker Fabrikası’nda yaşanan şaibeli satış sıcaklığını korurken, Başkent’te Ankara Şeker Fabrikası ile ilgili bir iddia gündeme bomba gibi düştü.

Ankara Şeker’e müteahhitten gizemli ziyaret
16px
24px
09.11.2018 08:30
ABONE OLgoogle

Özelleştirme İdaresi Başkanı Ahmet Aksu’nun, bir inşaat devinin sahibi ile birlikte Ankara Şeker Fabrikası’na gizemli bir ziyaret yaptığı ortaya çıktı.

Ankara’nın merkezinde arazisine değer biçilemeyen Ankara Şeker Fabrikası da satılacak mı? Özelleştirme İdaresi Başkanı Ahmet Aksu’nun, Türkiye’nin önde gelen inşaat devinin sahibi ile birlikte Ankara Şeker Fabrikası’na giderek fabrika müdürünü ziyaret ettiği ortaya çıktı.

Ziyaretin yakın bir zamanda gerçekleştiği kaydedilirken, bu gizemli ziyaret ‘Ankara Şeker Fabrikası Türkiye’nin önde gelen inşaat firmasına mı satılacak?’ sorularını gündeme getirdi.  10 TIR’lık skandal! Bu kıyakta Çorumlu etkisi var mı?

BOR’UN CEVABINI VEREMEDEN ANKARA’YI SATACAKLAR!

Özelleştirme İdaresi, yaptığı şeker özelleştirmesini eline yüzüne bulaştırırken, Ankara Şeker Fabrikası ile ilgili skandal bir iddia gündeme geldi. Geçtiğimiz Nisan ayında yapılan özelleştirme ihaleleri ile 13 şeker fabrikasının satışı yapılırken, kamunun elinde kalan 12 şeker fabrikasının akıbeti ile ilgili belirsizlik devam ediyor.

12 şeker fabrikasıyla ilgili belirsizlik devam ederken, Ankara Şeker Fabrikası’na yapılan gizemli ziyaret gündeme bomba gibi düştü. Özelleştirme İdaresi Başkanı Ahmet Aksu’nun, Türkiye’nin önde gelen inşaat firmasının sahibi ile birlikte Ankara Şeker Fabrikası Müdürü’nü ziyaret ettiği ortaya çıktı. Yapılan ziyaret ve içeriği gizli tutulurken, gizemli ziyaret şeker sektörünü hareketlendirdi.
 
ARAZİSİ DEĞERLİ OLAN FABRİKALARI SATIŞA ÇIKARMAMIŞLARDI

Özelleştirme İdaresi, Nisan ayında yaptığı şeker özelleştirmesinde arazisi değerli fabrikaları satışa çıkarmamıştı. Özellikle Ankara ve Eskişehir şeker fabrikalarının arazisine değer biçilemiyor. Aksu’nun, inşaat firmasının sahibi ile birlikte Ankara Şeker Fabrikası’nı ziyaret etmesi, bu fabrikaların da yakın bir dönemde satışa mı çıkarılacağı sorusunu akıllara getirdi.  Özelleştirmelerden sonra son durum: Şeker fabrikasında kömür satıyorlar

BOR VE ÇORUM’A CEVAP VEREMEDİLER

Diğer yandan Özelleştirme İdaresi, Nisan ayında yaptığı şeker özelleştirmesini eline yüzüne bulaştırdı. Bor Şeker Fabrikası, ihale şartnamesine aykırı bir şekilde özelleştirme ihalesine girmeyen başka bir firmaya devredilirken, Çorum Şeker Fabrikası’nda da alıcı firmaya 10 TIR’lık kıyak geçildiği ortaya çıkmıştı.

Özellikle Bor Şeker Fabrikası’nda yaşanan skandalla ilgili olarak Özelleştirme İdaresi, kamuoyuna bir açıklama yapamazken, uzmanlar Bor’da yaşanan skandal devrin özelleştirme tarihine kara bir leke olarak geçeceğine dikkat çekiyor. Bor Şeker Fabrikası’ndaki kanunsuz devirle ilgili hiçbir işlem yapılmazken, Ankara Şeker Fabrikası ile ilgili gündeme gelen ‘gizemli ziyaret’ kamu şeker fabrikaları paylaştırılıyor iddialarını da gündeme getirdi.
 
BÜYÜK İNŞAAT FİRMALARININ İŞTAHINI KABARTIYOR!

Etimesgut ilçesindeki Ankara Şeker Fabrikası’nın yaklaşık 2 bin dönüm arazisine değer biçilemiyor. Bu değerli arazi özellikle büyük inşaat firmalarının iştahını kabartıyor. Türkiye’nin inşaat devi olarak bilinen inşaat firmasının sahibinin Özelleştirme İdaresi Başkanı Ahmet Aksu ile birlikte fabrikaya gitmesi dikkat çekti.

Sadettin İnan/Milli Gazete

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde