Ankara-Konya YHT’de geri sayım başladı

Ankara-Konya YHT’de geri sayım başladı

Ankara-Konya Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı bu ay hizmete giriyor. Başlangıçta 4 gidiş 4 geliş olmak üzere 8 sefer düzenlenecek

Ankara-Konya YHT’de geri sayım başladı
16px
24px
04.08.2011 05:35
ABONE OLgoogle

Ankara-Konya Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı bu ay hizmete giriyor. Başlangıçta 4 gidiş 4 geliş olmak üzere 8 sefer düzenlenecek. Yüksek Hızlı Tren hattı sayesinde iki il arasındaki mesafe 1 saat 15 dakikaya inecek.

ANKARA- KONYA Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı bu ay hizmete girecek. TCDD Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, elektrifikasyon, sinyalizasyon testleri tamamlanan hattın yol ölçümleri de sorunsuz şekilde sonlandırıldı.

Hat üzerindeki trafiğin yönetilmesi için gerekli olan haberleşme yazılım çalışmalarını iki hafta içerisinde tamamlamayı planlayan TCDD, Ramazan ayı içerisinde Ankara-Konya arasında YHT ile yolcu taşımaya başlayacak. Geçen yıl Aralık’ta teknik deneme seferleri, Haziran’da da ticari deneme seferleri başlayan hat üzerinde trafik yönetimi yazılım çalışmalarında da son aşamaya gelindi.

Çalışmaları tamamlayarak bu ay içinde seferlere başlayacak olan Kurum, hatta başlangıçta saatte 300 km hız yapabilen 12 YHT seti kullanacak, kısa süre içerisinde de 350 km hız yapabilen 6 tren seti için ihaleye çıkacak. İki il arasında 1 saat 30 dakikalık sefer süresi, Ankara-Sincan arasında hizmete geçecek Başkentray’ın tamamlanmasıyla 1 saat 20 dakikaya, saatte 350 km hız yapabilen YHT setlerinin işletmeye alınmasıyla da 1 saat 15 dakikaya inecek.

YHT’ler, ilk etapta 4 gidiş, 4 geliş olmak üzere 8 sefer düzenlenecek hattaki seferlerin bazılarında ara durak olarak Polatlı’daki YHT Garı’nda da duracak. Vatandaşların YHT’ye alışması için ilk seferlere yönelik promosyonlu fiyat belirlenmesi öngörülürken, hattın açılışına Başbakan Erdoğan’ın katılması bekleniyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde