Ankara-İstanbul Hızlı Tren Hattı Projesi’nde müteahhite fazladan 6.4 milyon TL ödenmiş

Ankara-İstanbul Hızlı Tren Hattı Projesi’nde müteahhite fazladan 6.4 milyon TL ödenmiş

Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi kapsamında, müteahhit firmaya sözleşmeye aykırı bir şekilde 6 milyon 398 bin TL verildiği ortaya çıktı.

Ankara-İstanbul Hızlı Tren Hattı Projesi’nde müteahhite fazladan 6.4 milyon TL ödenmiş
16px
24px
08.05.2020 01:21
ABONE OLgoogle

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na yönelttiği soru önergesine yanıt veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ilgili firma aleyhine alacak davası açıldığını ve davanın devam ettiğini bildirdi.

Gürer önergesinde, "Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi kapsamında yapılan İnönü-Eskişehir Kesimi Altyapı işinde dolgularda kullanılan ariyet ocağı malzemesinin kazılması için 2.083.555 TL ve nakliyesi işlemleri için 4.314.881 TL olmak üzere kesin hak ediş raporuyla yapılan sözleşme fiyatlarıyla toplam 6.398.436 TL (fiyat farkı hariç) sözleşmeye aykırı ödeme yapıldığı görülmektedir. Bu ödemelerin geri tahsilatı sağlanmış mıdır?" sorusunu yöneltti. 

Gürer, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına yönelttiği bir diğer soru önergesinde ise Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nın (TCDD) sayıları 20 binleri aşan dava dosyalarını Meclis gündemine getirdi. Gürer, önergesinde, "TCDD Hukuk Müşavirliği kayıtlarında 2017 yılından toplam 20.607 dava devretmiş olup 2018 yılında takip edilen dava sayısı 26.384'tür. Bu davalardan 3.202 adedi 2018 yılı içinde sonuçlanmış, 23.182 dava ise 2019 yılına devretmiştir. KİT'ler içinde yargıya intikal eden kuruluşlar içinde TCDD'nin bu kadar davaya konu olması sebepleri ve dava konularının başlıca konu başlıkları nelerdir?" diye sordu.

TCDD'de süren davalar: Dolandırıcılık, zimmet, görevi ihmal...

Bakan Karaismailoğlu bu önergeye ilişkin ise "TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğünce yürütülen ve 2019 yılma devredilen davalar genel olarak; alacak, derece kademe gösterge, sicil disiplin, dolandırıcılık, zimmet, görevi ihmal, gayrimenkul, görev yeri değişimi atama işleri, hırsızlık, ihraç, kamulaştırma, kaza, kira, maddi-manevi tazminat, vekalet görev, harcırah, sözleşme ücreti, unvan, mevzuat, ihale, imar ve kadastro konu başlıklarından oluşmaktadır" açıklamasında bulundu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde