Anayasa Uzlaşma Komisyonu'ndan karar çıkmadı

Anayasa Uzlaşma Komisyonu'ndan karar çıkmadı

Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyeleri ile yaptığı toplantıda karar çıkmadı

Anayasa Uzlaşma Komisyonu'ndan karar çıkmadı
16px
24px
30.04.2013 23:43
ABONE OLgoogle

 

Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyeleri ile yaptığı toplantıda karar çıkmadı. 3 Mayıs cuma günü yapılacak 2. toplantıda "tamam mı devam mı" kararı verilecek. Toplantıda liderler turu kararı da alınmadı.
 
Meclis Başkanı Çiçek, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun üyeleri ile Meclis Bahçe Lokantası'nda akşam yemeğinde bir araya geldi. Toplantıda yeni Anayasa çalışmaları masaya yatırıldı. Edinilen bilgiye göre AK Parti, "Komisyon çalışmalarını bitirmiştir. Misyonu kalmamıştır. Sona erdirelim" dedi.
 
CHP de "Hayır komisyonun misyonu vardır ama bu noktada başkan blokajının kalması gerekir. Samimi olmak gerekir. Biz devam etmek istiyoruz. Siz bitmesini istiyorsanız onu ifade edin. Komisyon çalışmalarının sona ermiş olması için mutabakat gerekir. Biz devam etmek istiyoruz, siz sona erdirmek istiyorsanız onu ifade edin" dedi.
 
Edinilen bilgiye göre, MHP de komisyonun çalışmalarının devam etmesi yönünde görüş bildirdi. Meclis Başkanı'nın çalışmaların verimli olmadığını ifade ettiği öğrenildi. Liderlerin ziyaret edilmesi önerisi ise kabul görmedi. Meclis Başkanı, "Herkes birbirini dinlemiştir, herkes kendi değerlendirmesini yapsın. Cuma günü 14.30'da toplanalım" dedi. Komisyon üyeleri, Meclis Başkanı ile cuma günü saat 14.30'da tekrar bir araya gelerek, komisyonun çalışmalarının kaderi belirlenecek. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde