Anadoluloj Kara'dan İzbel Petrol açıklaması

Anadoluloj Kara'dan İzbel Petrol açıklaması

Anadoluloj Kara Ulaştırma Depolama Lojistik Hiz. Tic. AŞ, İzbel Petrol Taşımacılık ve Karşah Taşımacılık’ın iflas davası açtığı iddialarına açıklama yaptı...

Anadoluloj Kara'dan İzbel Petrol açıklaması
16px
24px
17.07.2018 16:25
ABONE OLgoogle

İşadamı İzzet Koyuncu’nun sahibi olduğu İzbel Petrol Taşımacılık'ın Anadoluloj Kara Ulaştırma Depolama Loj. Hiz. AŞ’ye iflas davası açıldığı öne sürülmüştü. 

Konuyla ilgili Anadoluloj Kara Ulaştırma Depolama Loj. Hiz. AŞ’den açıklama geldi...

İzbel Petrol firması ile Anadoluloj A.Ş. firması arasında hiçbir zaman ticari bir ilişki olmamış, alım-satım veya hizmet ilişkisi de doğmamıştır, dolayısıyla İzzet Koyuncu isimli şahıs veya haberde belirtilen sahibi olduğu İzbel Petrol isimli firmanın Anadoluloj A.Ş. firmasından hiçbir alacağı yoktur.

Alacağı olduğunu iddia eden İzbel Petrol, Anadoluloj A.Ş. firmasına İstanbul Anadolu 1. Asliye Ticaret Mahkemesi 2015/911 Esas sayılı dosyası ile iflas istemi ile dava açmış ve fakat ilgili Mahkeme DAVANIN REDDİNE karar vermiştir. İlgili Yerel Mahkeme kararında “Dosya kapsamına göre davalı ile davacı arasında doğrudan alacak-borç ilişkisi bulunmadığı… İİK 177. Maddesine göre gerçek borçlu ile ilgili belirlenen durumların mevcudiyeti halinde iflas kararı verilebileceği, bu nedenle İİK 177. Maddesindeki şartların oluşmadığı kanaatine varılarak” denmek suretiyle DAVANIN REDDİNE hükmü kurulmuştur. İşbu dosya Yargıtay 23. Hukuk Dairesi 2017/2061 Esas ve 2018/299 Karar numaralı dosyasından ONANARAK dönmüş ve hüküm kesinleşmiştir.

Yukarıda bahsi geçen kararda da belirtildiği üzere İzbel Petrol Anadoluoj A.Ş.’den alacaklı olmadığı hüküm altına alınmıştır. İzbel Petrol firmasınının Anadoluloj A.Ş. firmasına karşı yöneltmiş olduğu haksız davalara ilişkin Anadoluloj A.Ş. firmasının tazminat istemli davası ise İstanbul Anadolu 5. Asliye Ticaret Mahkemesi 2016/304 Esas sayılı dosyasından devam etmektedir.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.

VEKİLİ AV. Şenol Çilek 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde