Anadolu sağlıkta nasıl büyüyecek?

Anadolu sağlıkta nasıl büyüyecek?

Tuncay Özilhan, Anadolu Sağlık Merkezi'nin (ASM) yeni yatırımlarla daha da güçleneceğini belirterek, 40 milyon dolar daha yatırım yapacaklarını söyledi.

Anadolu sağlıkta nasıl büyüyecek?
16px
24px
02.11.2007 07:44
ABONE OLgoogle

 Anadolu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Anadolu Sağlık Merkezi'nin (ASM) yeni yatırımlarla daha da güçleneceğini belirterek, 40 milyon dolar daha yatırım yapacaklarını söyledi. Özilhan, "40 milyon dolarlık yatırım planlarımız içinde Türkiye'nin dört bir yanına hastaneler kurup büyümek yok. Uydu klinikler açarak büyüyeceğiz. Gebze'deki Anadolu Sağlık Merkezi içinde 4 yıldızlı otel, Spa rehabilitasyon merkezi, Ataşehir ve Levent'te iki uydu klinik projemiz var" dedi.

ASM İLE GURURLANIYORUZ

Özilhan, "Anadolu Vakfı olarak, Anadolu Sağlık Merkezi'ni ülkemizdeki sağlık hizmetlerine yeni bir standart getirmek için kurduk. Anadolu Sağlık Merkezi'nin, yeni yatırımlarla büyüyerek önümüzdeki yıllarda daha da güçleneceğine, sağlık, eğitim ve araştırmada lider olma hedefine yaklaşacağına inancım sonsuz" dedi.

KANSERE REFERANS MERKEZİ

Özellikle onkoloji alanında Türkiye'de ve bölgede karşılanması gereken ciddi bir gereksinim bulunduğunu dile getiren Anadolu Sağlık Merkezi Genel Direktörü Hasan Kuş ise Anadolu Sağlık Merkezi'nin kanser konusundaki referans merkezi olma hedefine bir adım daha yaklaştıracak olan Hematolojik Onkoloji Merkezi'ne 11.5 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını söyledi. ASM bünyesinde 3 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olacak projede 22 üniteli kemik iliği nakli merkezi, kök hücre laboratuvarı ve kordon kanı bankası yer alacak. Yatırım bütçesi yaklaşık 11.5 milyon dolar olan Hematolojik Onkoloji Merkezi'nin önümüzdeki yıl mart ayında tamamlanması planlanıyor.

UYDU KLİNİKLER

Önümüzdeki dönemde uydu klinikleriyle daha fazla insana ulaşmayı hedeflediklerini söyleyen Tuncay Özilhan, yeni yatırım projeleri arasında Ataşehir ve Levent'te hizmete girecek uydu kliniklerin de bulunduğunu belirtti. Anadolu Sağlık Merkezi Genel Direktörü Hasan Kuş Ocak 2008 tarihinde açılması planlanan ve cerrahi uygulamaların da yapılabileceği Ataşehir Cerrahi Tıp Merkezi'nin toplam yatırım maliyetinin 7.5 milyon doları bulacağını söyledi.

Hasta yakınları için otel yapılacak

ANADOLU Sağlık Merkezi'nin önümüzdeki günlerde çalışmalarına başlayacağı diğer bir yatırım planının şehir dışından gelen hasta yakınlarının kullanacağı otel projesi olduğunu söyleyen Hasan Kuş, yaklaşık 9 milyon dolarlık bir yatırım bütçesi olan otelin, 4 yıldızlı, 90 odalı ve 169 yatak kapasitesine sahip olacağını anlattı. Yatırım ön hazırlık çalışmaları tamamlanmış olan Fizik Tedavi Rehabilitasyon ve Medikal SPA Merkezi'nin ise, özellikle sağlık turizminin geliştirilmesi çerçevesinde önemli bir proje oldunu vurgulayan Kuş, "Anadolu Sağlık Merkezi arazisi içinde yapılması planlanan merkez ile hastane, birbirine bir yer üstü tüp geçidi ile bağlanacak. Yaklaşık 4 milyon dolarlık merkez, 2 bin 750 metrekare kapalı alana sahip olacak" dedi.

Üniversiteye odaklandık

TUNCAY Özilhan, Kocaeli'nde yer alan hastanenin içinde tam teşekküllü bir üniversite kurmak için çalışmaların devam ettiğini belirtti. Üniversite projesinin önemine dikkat çeken Özilhan, "Son dönemlerde bu projeye odaklandık. Kısa sürede bu çalışmanında sonuna geleceğimize inanıyorum" dedi

Ceyhum Kuburlu/Hürriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde