Anadolu Grubu'nun Migros stratejisi

Anadolu Grubu'nun Migros stratejisi

Anadolu Grubu Mali İşler Başkanı Can Çaka, "Biz yüzde 50’lik hissedarlık oranımızı koruyacağız; diğer hissedarın hisselerini satması kendi yönetiminin alacağı bir karar olacak" diye konuştu.

Anadolu Grubu'nun Migros stratejisi
16px
24px
22.06.2018 15:13
ABONE OLgoogle

Dolar/TL kurunda art arda görülen rekorlar CFO’ların ajandasına da kur gelişmelerinin hakim olmasına yol açıyor. Kurun 2018 karlılıklarını etkilediği Türkiye’deki büyük gruplardan biri de AG Anadolu Grubu Holding. Anadolu Grubu 8 Mayıs’ta yayımladığı ara dönem faaliyet raporunda hem holdingin hem de grup bünyesindeki Migros’un birinci çeyrek zararları için ‘yabancı para borçlarından kaynaklanan kur farkı giderine’ atıfta bulundu. Anadolu Grubu birinci çeyrekte 360 milyon lira net zarar açıklarken Migros’un net zararı da 238,4 milyon lira olarak gerçekleşmişti.

Anadolu Grubu Mali İşler Başkanı Can Çaka’nın kur dalgalanmalarına karşı stratejisi ise hem holding hem de grup şirketleri için farklı kur projeksiyonları hazırlamak. Bloomberg’in sorularını yanıtlayan Çaka, yabancı para borçlanma miktarlarını düşürerek ve hedge mekanizmalarını kullanarak önlemler adıklarını belirtti. 

"MİGROS'TA HİSSEDARLIK ORANIMIZI KORUYACAĞIZ"

Grubun Favök ağırlığının yüzde 90’ı Migros, bira ve meşrubat faaliyetlerinden geliyor. 2018 yılında da Favök ağırlığının aynı şekilde devam etmesini beklediğini belirten Çaka, "Üç segmente ek olarak, otomotiv ve perakende gruplarının da karlılıklarının artmasıyla faaliyet karının olumlu etkilenmesini bekliyoruz" tahmininde bulunuyor.

Migros’ta hisse yapısının değişip değişmeyeceği merak konusu. Migros’ta yüzde 50 Anadolu Grubu hissesi bulunuyor. BC Partners ile yapılan hissedarlık sözleşmesine göre Migros’un grup finansallarına, özkaynak yöntemiyle konsolide olduğunu hatırlatan Çaka, "Bu, en geç Haziran 2019 tarihine kadar sürecek olup bu tarih itibariyle Migros’u tam konsolide edeceğiz. Biz yüzde 50’lik hissedarlık oranımızı koruyacağız; diğer hissedarın hisselerini satması kendi yönetiminin alacağı bir karar olacak" diye konuştu. Uyum ve Makro mağazalarını bünyesine katan Migros için Çaka, "katma değeri yüksek yatırımları yakından incelediklerini" belirtti. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde