Anadolu, 2 bilişim şirketi alıyor

Anadolu, 2 bilişim şirketi alıyor

Anadolu Grubu, bira ve kolanın ardından bilişimde de bölgesel güç olma hedefinde. Anadolu Bilişim Hizmetleri, 2 bilişim şirketi satın alıyor.

Anadolu, 2 bilişim şirketi alıyor
16px
24px
03.03.2008 07:54
ABONE OLgoogle

Medine Duff'un haberi

ANADOLU Grubu, birada Adriyatik'ten Çin'e kadar uzanan bölgede önemli bir güç olmayı başardı. Grup, halen Coca-Cola'yı da en az onun kadar yaygın bir bölgede başarıyla temsil ediyor.

Özilhan ailesinin sahip olduğu Anadolu Grubu, son dönemlerde sağlık ve bilişim sektörlerine yaptığı yatırımlarla da adından söz ettiriyor. Grup bünyesindeki Anadolu Sağlık Köyü, Türkiye'nin en önemli sağlık yatırımlarından biri...
Anadolu Bilişim Hizmetleri (ABH) ise henüz içecek ve sağlık sektörleri kadar iddialı bir konuma ulaşabilmiş değil. Ancak anlaşılan, Anadolu Grubu yakında bilişim sektöründe de adından sıkça söz ettirecek.

Evet, Anadolu Bilişim Hizmetleri 2 bilişim şirketi birden satın arak sektördeki gücünü artırmayı planlıyor. Aslında işlem tamam gibi. Ancak ABH Genel Müdürü Tayyar Bacak, gizlilik anlaşması gereği şu anda bu şirketlerin ismini açıklayamıyor. Bacak, “Önümüzdeki günlerde atılacak imzalardan sonra bu şirketlerin isimlerini duyuracağız. Bunlar yerli şirketler ve sektörde önemli bir yere sahipler. Sadece İstanbul merkezli olduklarını söyleyebilirim” diyor.
Anadolu Grubu, yeni şirketlerin bünyeye katılmasıyla birlikte 2008 yılında bilişimde yüzde 50'ye yakın büyüme hedefliyor.

5 MİLYON $'LIK VERİ MERKEZİ
ABH, bir yandan da altyapı yatımlarını hızlandırıyor. Bu yatırımlardan en önemlisi yeni veri merkezi olacak. Anadolu Bilişim'in veri merkezi şu anda İstanbul Merter'de bulunuyor. Tayyar Bacak, bu merkezi taşımak için Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde sıfırdan bir bina yapacaklarını söylüyor. Bacak, söz konusu yatırımla ilgili şu bilgileri veriyor:

“Binanın temelleri nisan ayında atılacak ve 2009 başında tamamlanacak. 5 milyon doların üzerinde bir yatırım yapıyoruz. Kapalı alanı 7 bin metrekare olacak. Avrupa standartlarında bir veri merkezi olacak. Türkiye'de bilişim sektörünün büyümesi yüzde 12'lerde. Bizim şirket olarak yeni yatırımlardan sonra büyüme hedefimiz yüzde 50. Bu da 35 milyon YTL gibi bir ciroya karşılık geliyor. Ki bu rakam 4 yıl önce 7 milyon dolardı.”

20 YILLIK DENEYİM
ABH, resmi olarak 4 yıl önce kuruldu. Ancak şirketin temelleri 20 yıl öncesine dayanıyor. Anadolu Grubu bünyesindeki bütün şirketlerin bilişim hizmetleri yaklaşık 20 yıldır bu birim tarafından sağlanıyor. ABH, şimdi grup şirketlerinin yanı sıra özellikle gıda ve içecek sektöründe KOBİ'lerle de çalışıyor. Bifa Büskivi ve Pfanner meyve suları müşterileri arasında. İDO, İsfalt gibi İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerine, Boydak Holding ve Kale Grubu'nun bazı şirketlerine de müşteri ilişkileri yönetiminden bütçe planlama uygulamasına, veri merkezi kiralamasına kadar birçok alanda hizmet veriyor.

Rus otomotiv deviyle anlaşmak üzere
ABH, yurtdışında da oldukça aktif. Tayyar Bacak, Rusya'nın en büyük otomotiv şirketlerinden Severstal'le de anlaşmak üzere olduklarını söylüyor: “Rusya ve Avrasya hattında Coca-Cola ve Efes'e verdiğimiz başarılı hizmetlerle kendimizi ispatladık. Bu da o ülkelerdeki diğer şirketlere referans oluyor.”

ABH, yurtiçinde daha çok KOBİ'lerle büyümek istiyor. Bacak, bu stratejinin nedenini de şöyle açıklıyor: “50 kişilik kullanıcısı olan bir KOBİ'nin 200 bin dolarlık bilişim yatırımı yapması gerekiyor. Bu da özellikle gıda ve içecek sektöründeki şirketler için çok zor. Biz işte KOBİ'yi bu yükten kurtarıyoruz. Ayda 3-5 bin dolar gibi bir ödeme yaparak bütün bu hizmetleri bizden alabiliyorlar.”

Para

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde