Amerikan Maytag da rekabete katıldı

Amerikan Maytag da rekabete katıldı

Türkiye, beyaz eşya sektöründe 25 milyonu bulan üretim kapasitesiyle Avrupa’nın ikinci büyük üretim üssü konumunda.

Amerikan Maytag da rekabete katıldı
16px
24px
04.05.2012 16:15
ABONE OLgoogle

Türkiye,  beyaz eşya sektöründe 25 milyonu bulan üretim kapasitesiyle Avrupa’nın ikinci büyük üretim üssü konumunda. İç pazarı 8 milyar doları bulan sektörün ihracatı ise 3.5 milyar dolara ulaşmış durumda.

Yerli üreticilerimiz bölgesel bir güç haline gelmek için çabalarken iç pazar da yabancı üreticilerin ilgi odağında... Gerçi Türkiye’ye giren yabancılar, yerli üreticilerin güçlü bayi yapılarıyla baş etmekte zorlansalar da her yıl üst gelir grubuna hitap eden birkaç yabancı marka Türkiye’de pozisyon alıyor. En son Amerikan Maytag, Türkiye’ye geldi. Aslında Maytag’ın buzdolapları daha önce de Türkiye’de satılıyordu ama Res Enerji Sistemleri, Maytag’ın yeni distribütörü oldu.

Res Enerji, 2010 yılında yenilenebilir enerji sistemleri satmak için Nurettin Küçükçalı tarafından kurulmuş bir şirket. Merkezi İstanbul Beşiktaş Barbaros Caddesi’nde bulunan Res Enerji ilk olarak Maytag’ın buzdolaplarını ve şarap muhafaza dolaplarını pazara sunmuş. Önümüzdeki aylarda başka ürünleri de getirmeyi hedefliyormuş.

Firma, bu arada satış ağını da oluşturmaya başlamış. Halen Maytag ürünleri hem beyaz eşya mağazalarında hem de mutfak ürünleri satan butik mağazalarda toplam 30 noktada satılıyor. Maytag buzdolapları ABD’nin Iowa Eyaleti’nde, Amana kasabasındaki fabrikasında üretiliyor. İlk olarak 11 modeli Türkiye’ye getirmiş Res Enerji... Ürünlerin fiyatları ise 2 bin 560 ile 3 bin 360 dolar arasında değişiyor.  Para dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde