Amerikalı 20 şirket çalışanlarını Türkiye'de tedavi ettirecek

Amerikalı 20 şirket çalışanlarını Türkiye'de tedavi ettirecek

Amerika'da tedavi masraflarının yüksek olması sebebiyle patronlar, çalışanlarını tedavi ettirmek için alternatif yollar deniyor.

Amerikalı 20 şirket çalışanlarını Türkiye'de tedavi ettirecek
16px
24px
29.05.2010 13:57
ABONE OLgoogle

Amerikalılar, ucuz tedavi alternatifinin yanında kaliteli doktor kadrosuna sahip olduğu için rotayı Türkiye'ye çevirdi. New York'ta şirketlere sigorta danışmanlığı yapan Global Benefit Options Başkanı Kemal Canlar, portföyünde bulunan 20 firmanın çalışanlarını Türkiye'de tedavi ettirmek için İstanbul'daki bazı özel hastanelerle anlaşma yaptı. Canlar, çalışanlara, işverenlere ve aracı kurumlarına yönelik üç özel paket hazırladı. Pakette, uçak biletinden konaklamaya kadar 'her şey dahil' tedavi hizmeti sunuyor. Araştırmalara göre, bu sene 1,6 milyon Amerikalı tedavi amacıyla yurtdışına çıkacak. Bu rakamın her sene yüzde 40 artacağı öngörülüyor.

Amerika'dan hasta getirmek için İstanbul'da 5 özel hastaneyle kontrat imzaladıklarını anlatan Canlar, Türkiye'ye öncelikle basit tedavi gerektiren ve ortopedik riski az olan hastaları getireceklerini belirtti.

İstanbul'daki birçok özel hastanenin dünya standartlarında hizmet verdiğini dile getiren Kemal Canlar, "Dünyadaki birçok hastaneyi gezdim. İstanbul'daki hastanelerin kalitesi başka yerlerde yok." tespitinde bulundu. Türkiye'nin birçok konuda avantajı olmasına rağmen Amerika pazarından çok az pay aldığına işaret eden Canlar, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin fiyatları çok uygun. Amerika'da 30 bin dolara mal olan bir ameliyat, hastanın İstanbul'a gelmesi halinde uçak bileti, konaklama dahil en fazla 10 bin dolar tutuyor. Amerika'daki başarılı Türk doktorları da Türkiye'nin pazarlanmasına büyük katkı sağlıyor." ABD'nin önde gelen hekimleri arasında gösterilen Dr. Mehmet Öz, Dr. Gökhan Hotamışlıgil, Dr. Mehmet Toner, Dr. Melik Demirel ve Dr. Utkan Demirci gibi isimlerin de Türk olmasının etkisiyle hastalar itiraz etmeden tedavi amacıyla Türkiye'ye geliyor.

Şaban Gündüz/Zaman

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde