Ambalajına Türk bayrağı ekledi, satışı patladı

Ambalajına Türk bayrağı ekledi, satışı patladı

Diziler, Gazze olayları derken Ortadoğu'da piliç satışı binden 10 bin tona fırladı

Ambalajına Türk bayrağı ekledi, satışı patladı
16px
24px
24.06.2010 05:36
ABONE OLgoogle

Keskinoğlu, Başbakan'ın 'One Minute' çıkışından sonra ambalajına Türk bayrağı ekledi. Diziler, Gazze olayları derken Ortadoğu'da piliç satışı binden 10 bin tona fırladı

Türk dizilerinin fanatizm yarattığı, gençlerin Kıvanç Tatlıtuğ tişörtleriyle gezdiği Arap ülkelerinde, Başbakan Erdoğan'ın Davos'taki One Minute ve Gazze çıkışları, Türk bayrağını reklam simgesi yaptı. Türkiye'nin en eski tavukçuluk firmalarından Keskinoğlu, 4 yıl önce girdiği Ortadoğu pazarındaki Türk rüzgarını arkasına alarak fırtınalar estirmeye başladı. 2006'da Ortadoğu pazarına giren Keskinoğlu, Başbakan Erdoğan'ın Davos'taki One Minute çıkışının ardından sattığı ürünlerin ambalajına Türk bayrağını ekleyince işleri birden bire açıldı.

2006 yılında bin 200 ton olan toplam piliç satışı geçen yıl 6 bin tona ulaştı. Gazze olaylarının ardından bölgede Türkiye sempatisi daha da yükselince satışlar da artmaya devam etti ve yılın ilk üç ayında 4 bin tonu buldu. Keskinoğlu bu yıl Körfez ülkelerine 10 bin ton piliç eti yollayacak. Keskinoğlu Grubu piliçteki Türk bayraklı pazarlama yöntemi tutunca zeytinyağı pazarındaki markası Ravika'da da aynı yöntemi uyguladı. Bu kez Türkiye'nin sembolü lale kullanıldı. Sonuç yine değişmedi Arap ülkelerine satışı arttı.

'TALEP ÇOK YOĞUN'
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Davos'taki çıkışının Körfez ülkelerinde Türk firmalarına ilgiyi artırdığını, dizilerin ve Gazze çıkışının da bu perçinlediğini belirten Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlama Grup Başkanı Keskin Keskinoğlu, Arap ülkelerindeki pazar paylarının her geçen gün arttığına dikkat çekti. Keskinoğlu "Şu anda Kuveyt, Suudi Arabistan, Bahreyn, Katar, Dubai, Yemen, İran ve Irak gibi ülkelere de piliç eti, yumurta ve zeytinyağı ihracatı gerçekleştiriyoruz. Bu ülkelerde ciddi potansiyel var. Türk bayraklı, Türkiye'nin lezzeti sloganlı ürünlerimiz Körfez'de yoğun talep görüyor" diye konuştu.

'KIVANÇ BEY BİZİM DE REKLAM YÜZÜMÜZ OLABİLİR'
2009 yılında İzmir'in ihracat şampiyonu olan Keskinoğlu da Türk Hava Yolları gibi Ortadoğu yüzünün Kıvanç Tatlıtuğ olmasını istiyor. Bunun şu anda düşünce aşamasında olduğunu belirten Keskin Keskinoğlu, Turquality için başvurduklarını, kabul edildiklerinde reklam desteğinin yüzde 50'sini teşvik olarak alacaklarını kaydetti.

'PAZAR PAYIMIZ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR'
Keskinoğlu Şirketler Grubu Pazarlama Grup Başkanı Keskin Keskinoğlu, Arap ülkelerindeki pazar paylarının her geçen gün arttığına dikkat çekti.

Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde