Amazon durdurulamıyor… Jeff Bezos, Bill Gates’e yine çalım attı

Amazon durdurulamıyor… Jeff Bezos, Bill Gates’e yine çalım attı

Amazon durdurulamıyor… Bill Gates'in elinden dünyanın en zengin insanı unvanını alan Jeff Bezos şimdi de şirketi ile Gates'i geride bıraktı.

Amazon durdurulamıyor… Jeff Bezos, Bill Gates’e yine çalım attı
16px
24px
07.02.2018 11:48
ABONE OLgoogle

Microsoft'un kurucusu Bill Gates ile Amazon'un kurucusu Jeff Besoz arasında yaşanan çekişme her zaman ilgi odağı oldu. Bezos 108 milyar dolarlık servetiyle, çok uzun süredir dünyanın en zengin adamı ünvanını elinde bulunduran Bill Gates'in elinden bu ünvanı aldı. Uzun süre gündemden düşmeyen bu gelişmenin ardından şimdi de Amazon'un piyasa değeri 685 milyar dolara çıktı. Şirket tarihinde ilk kez Microsoft'u geçti.

Amazon durdurulamıyor… Bill Gates'in elinden dünyanın en zengin insanı unvanını alan Jeff Bezos şimdi de şirketi ile Gates'i geride bıraktı.

Amazon'un piyasa değeri son rakamlar ile 685 milyar dolara çıktı. Amazon Microsoft'u tarihinde ilk kez piyasa değeri olarak geride bıraktı. Microsoft'un 684 milyar dolarlık piyasa değeri var.

Borsada dünyanın en değerli şirketi NASDAQ'ta işlem gören Apple. Apple'ın piyasa değeri 815 milyar dolar seviyesinde. Apple'ı 750 milyar dolarlık değeri ile Google'ın çatı şirketi Alphabet izliyor.

BILL GATES NE YAPIYOR?

Bill Gates o kadar uzun yıllar boyu dünyanın en zengin adamı unvanını elinde bulundurdu ki kendini hayır işlerine adadı. Eşi Melinda ile Bill Gates, dünyanın en büyük özel hayır kurumu olan Bill & Melinda Gates Vakfına başkanlık ediyor. Vakıf, hayat kurtarmak ve küresel sağlığı iyileştirmek için çalışıyor ve çocuk felcini ortadan kaldırmak için Rotary International ile birlikte hareket ediyor. Gates hala 1975’te Paul Allen ile kurduğu yazılım firması olan Microsoft’un yönetim kurulu üyeliğini sürdürüyor.

EVİNİN BÜYÜKLÜĞÜ 6100 METREKARE

Dünyanın en zengin insanlarından biri olan 62 yaşındaki Bill Gates'in günümüzdeki servetinin 90 ile 100 milyar dolar arasında olduğu tahmin ediliyor. Evinin büyüklüğü 6100 m2. Gates'in evinde bir sualtı müzik sistemi ile 18 metrelik yüzme havuzu, 230 metrekarelik bir spor salonu ve 93 metrekarelik yemek odası bulunuyor.

Evinde ünlü ressam Da Vinci'nin el yazma kitaplarının yer aldığı biliniyor. Gates'in serveti, 1999 yılında 100 milyar doları aşmıştı. Ancak ünlü işadamı, şu ana dek 50 milyar dolara yakın bir para ve hisse senedini, kurduğu kamu yararına kar amacı gütmeyen derneğe bağışladı. Uzmanlara göre, bu bağışları yapmadığı takdirde Bill Gates'in serveti şu anda 150 milyar doların üzerine çıkabilirdi.

WASHİNGTON'uN EN BÜYÜK EVİNDE OTURUYOR

Amazon'un 54 yaşındaki kurucu CEO'su Jeff Bezos, 108 milyar dolar servetiyle dünyanın en zengin insanı unvanını Gates'in elinden aldı. Bezos geçtiğimiz günlerde 27 bin metrekare ile Washington'un en büyük evini satın almıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde