Altun, Saray’a giden ‘gizemli’ CHP’liyi yalanladı: Hayal ürünü

Altun, Saray’a giden ‘gizemli’ CHP’liyi yalanladı: Hayal ürünü

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Külliye'de CHP'li siyasetçi ile görüştüğü iddiaları gerçek dışı" dedi. 

Altun, Saray’a giden ‘gizemli’ CHP’liyi yalanladı: Hayal ürünü
16px
24px
21.11.2019 09:24
ABONE OLgoogle

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan tarafından ortaya atılan 'CHP'li bir isim Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü' iddiaları üzerine yayınladığı yazılı açıklamada iddiaların 'tamamen gerçek dışı ve hayal ürünü olduğunu' belirtti. 

Fahrettin Altun'un konuyla ilgili yayınladığı açıklama şu şekilde: Erdoğan hangi CHP'liye bunu söyledi... Senin CHP Genel Başkanı olman gerekir, yardımcı olurum

"Son günlerde bir köşe yazısında mesnetsiz bir şekilde ortaya atılan ve ne yazık ki medyamızda da yoğun tartışmalara neden olan 'Sayın Cumhurbaşkanımızın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde CHP’li bir siyasetçiyle görüştüğü ve aralarında bu kişinin CHP genel başkanı olması yönünde bir diyalog geçtiği' iddiası tamamen gerçek dışıdır, hayal ürünüdür.

Sayın Cumhurbaşkanımızın ne Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ne de başka bir yerde böyle bir görüşmesi olmamış, söz konusu köşe yazısında geçen böyle bir diyalog gerçekleşmemiştir.

Yaklaşık 43 yıllık siyasi hayatında Sayın Cumhurbaşkanımızın herhangi bir siyasi partinin dizayn edilmesine yönelik adım atması ya da iç işlerine müdahale etmesi hiçbir zaman söz konusu olmamıştır. Bunu da en iyi hakem olan milletimiz çok iyi bilmektedir.

Terörle mücadelede böylesine kritik günler yaşanırken, diplomasi ve dış politikada elde edilen başarıların sürmesi için tüm dikkatimizi ülkemizin geleceği üzerinde toplamışken, kamuoyunu siyasi magazin haberleriyle meşgul etmenin, kendi siyasi ikbalini korumaya çalışan çevrelere fayda sağlamayacağını da belirtmek isteriz.  Kemal Kılıçdaroğlu: Saray'a giden CHP'liyi biliyorum

Söz konusu haberleri gerçek kabul edip, bunun üzerine daha fazla gerçek dışı ifadelerle siyaset iklimini zehirlemeye çalışan kimi siyasetçilerin yaptıkları açıklamaları da kaygıyla izliyor, kendi siyasi hesap ve çıkarlarını korumak namına yaptıkları bu iftira ve yalan siyasetinden vazgeçmelerini umuyoruz."

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu bu sabah Fox TV'de İsmail Küçükkaya'ya verdiği demeçte iddialarla ilgili olarak Erdoğan'a çağrıda bulunmuştu: "Bu haber madem ki Türkiye'yi çalkaladı. Her konuda konuşma yapan Erdoğan niye bu konuda konuşmuyor? "Yok öyle bir şey" desin. "Kimseyi davet etmedim, kimseyle bu konuyu hiç konuşmadım" diyemez mi? Niye demiyor? Buradan Erdoğan'a açık ve net soruyorum. Bu haber doğru mudur, yanlış mıdır kardeşim söyle.Her konuda konuşuyor. Ağzını açtığında lafları arka arkaya sıralıyor. Türkiye'nin medya ve siyaset dünyasını ilgilendiriyor. Herkes konuşuyor."  Kulisler hareketlendi; Saray’a giden ‘gizemli’ CHP’li için kimlerin ismi geçiyor?

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde