Altın yükselmeye devam edecek

Altın yükselmeye devam edecek

Dünya Altın Konseyi’ne (WGC) göre, yatırımcıların altına olan taleplerini artırması, 2010’un geri kalan kısmında değerli metalin fiyatının artmasına neden olacak.

Altın yükselmeye devam edecek
16px
24px
26.08.2010 05:55
ABONE OLgoogle

Küresel kriz sürecinde, yatırımcıların değerli madeni güvenli bir liman olarak görmelerinden dolayı hisse senetleri ve diğer finansman araçları değer kaybederken, altının fiyatı rekor seviyelere çıktı.  

 WGC, Çin’den gelecek altın talebinde de artış beklediklerini dile getirdi.  

 2010’un ikinci çeyreğine ilişkin bir rapor yayınlayan Konsey, Avrupa’dan gelen talepte de büyük bir artış yaşandığına dikkat çekti ve Avrupa’daki altın talebinin ikinci çeyrekte, bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 115 oranında arttığını açıkladı.

 Raporda aynı zamanda ikinci çeyrekte, Avrupa, dünyanın altın talebinin yüzde 35’ini oluşturduğunun da altının çizildi ve bu onyılın başında, Avrupa’da altına olan talebin tek haneli oranların üzerine çıkamadığı belirtildi.  

 ALTIN FİYATLARINDA YENİ REKOR

2010’un ikinci çeyreğinde, altının ons fiyatı 1.261 ile yeni bir rekor kırdı. Dünyanın en büyük altın mücevher pazarına sahip olan Hindistan’da, bu ürünlere olan talep ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2 oranında azaldı.  

 Çin’deyse altın mücevherlere olan talepte yüzde 5 oranında bir artışın yaşandığı görüldü.

 Pekin hükümetinin bu yılın başında yayımladığı bir raporda, altına olan talepte büyük bir artışın yaşanabileceğine dikkat çekilmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde