Altın yılın en büyük kaybına hazırlanıyor

Altın yılın en büyük kaybına hazırlanıyor

Avrupa'daki kargaşadan dolayı haftalık kayba yönelen altın JP Morgan'ın açıklamasının ardından kaybını genişletti

Altın yılın en büyük kaybına hazırlanıyor
16px
24px
11.05.2012 11:37
ABONE OLgoogle

Altın, güne Yunanistan'ın hükümet oluşturmakla ilgili yaşadığı sorunun yarattığı endişe ile haftalık kayba yönelerek başladı, ardından JP Morgan'ın 2 milyar dolar zarar ettiği haberi ile kayıplarını genişletti.

Altın yılın en büyük haftalık kaybına hazırlanırken gümüş de bir yılın en kötü kayıp serisini yaşadı. Spot altının onsu yüzde 0.7 düşüşle 1,582.41 dolar olurken Singapur saati ile 14.08'de 1,582.65 dolardan işlem gördü.

Sarı metal bu hafta yüzde 3.6 düşüşe hazırlanıyor. Bu kayıp 16 aralık sonlu haftadan beri altının en çok kaybı olacak. Haziran teslimli altının onsu yüzde 0.5 düşüşle New York'ta 1,587.70 dolardan alıcı buldu.

Gümüşün onsu ise yüzde 1 kadar kayıpla 28.7725 dolara gerilerken bu hafta için yüzde 5.2'lik kaybı zorluyor. Yunanistan'daki siyasi krizin yatırımcıyı dolara yönlendirmesi ile altın fiyatları 9 mayıs tarihinde dört ayın düşüğü olan 1,580.13 seviyesine geriledi.

Yunanistan'daki politik liderlerin görüşmeleri beşinci gününe girdi. Pasok lideri Evangelos Venizelos yeni bir seçim etabını ortadan kaldırmak için koalisyon hükümeti kurma konusunda diğer liderlere baskı yapmaya hazırlanıyor.

Dolar, üç ayın düşüğüne geirleyen euronun da içinde olduğu birçok majör para birimi karşısında yukarıda seyrediyor. JP Morgan Chase&Co., traderlarının bileşik işlemlerinde beklenmedik şekilde 2 milyar dolar zarar ettiğini açıkladı.

Baş yatırım ofisindeki kazanç ve kayıpların hepsi hesaplandığını bankanın ikinci çeyrekte 800 milyon dolar zarar edeceği tahmin ediliyor. Bankanın CEO'su Jamie Dimon, yatırım bürosundaki büyük başarısızlığın, sentetik kredi varlıklarından kaynaklandığını belirtti .

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde