Altın neden yükseldi?

Altın neden yükseldi?

Altın fiyatları, doların zayıflamasıyla birlikte hafifçe yükseldi

Altın neden yükseldi?
16px
24px
27.10.2020 05:49
ABONE OLgoogle

Altın fiyatları ABD seçimleri öncesinde dar bir aralığa sıkışmış olsa da, pandeminin etkilerini silmeye çalışacak bir mali teşvik paketi ve daha zayıf bir dolar ihtimaliyle altın için piyasa görünümü pozitif kalmaya devam ediyor.

Piyasaları değerlendiren Avustralyalı Evolution Mining yönetim kurulu başkanı Jake Klein, “Altın için ortam son 15 yılda hiç bu kadar iyi olmamıştı. Bu ortam koronavirüs salgınının etkileri sayesinde oluşuyor.” dedi.

Külçe altın, Ağustos ayında ons başına 2,075 doları gördükten sonra yatırımcıların mali teşvik paketi ve ABD seçimlerini beklemeye başlamasıyla birlikte, 1,900 dolar civarında demirledi. Külçe altın tarafından desteklenen Borsa yatırım fonlarında bulunan şirketler ise tüm zamanların en yükseğinde.

Doların zayıflama ihtimali hakkında konuşan Klein, “Maalesef ülkeler, kendilerini ve nüfuslarını daha fazla büyümenin olduğu bir ortama sokabilmek için, daha fazla para basmak zorundalar. Fakat bu da çok pahalı ve çok fazla borç yaratıyor.” dedi.

Spot altın yüzde 0.4 yükselerek, Singapur saatiyle 10:27’de, ons başına 1,909.60 seviyesinde işlem görürken Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 düştü.

Bu yıl geleneksel güvenli liman yüzde 26 yükselirken, ABD dolar göstergesi yüzde 2 zayıflayarak 2018 yılından bu yana en düşük seviyeye geriledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde