Altın çilek ithalatı patladı

Altın çilek ithalatı patladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'da bir kuruyemişçiden satın almasıyla tanıtımına büyük katkı sağladığı altın çilek, kuruyemişçilerin ve aktarların en çok aranan yemişi oldu.

Altın çilek ithalatı patladı
16px
24px
18.01.2011 08:57
ABONE OLgoogle

Altın çilek'i Türkiye'ye ilk kez 2 yıl önce ithal eden Malatyalılar Gıda'nın Genel Müdürü Ayhan Karadoğan, geçen yıl talebin fazla olması nedeniyle 60 ton altın çilek ithalatı yaptıklarını belirterek şunları söyledi:

“Güney Amerika'da yetiştirilen Altın Çilek'i 2 yıl önce ilk kez biz ithal ettik. Önce çok fazla bilinmeyen ve biraz pahalı olan altın çilek satışları çok düşüktü. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Tarabya'da bir kuruyemişçiden yarım kilo altın çilek almasından sonra satışlar adete patladı. Bir dönem talepleri karşılayamadık. Çünkü altın çileği kurutmak çok zor ve zahmetli. İstediğiniz anda bu üründen bulup ithal edemiyorsunuz. Erdoğan'ın altın çilek alımı, bu meyveye ilgiyi artırdı. Bu yıl Türkiye'nin bir çok yöresinde altın çilek üretimi ve altın çilek fidesi yetiştirilmeye başlandı.”

Ayhan Karadoğan, 2009 yılında 40 ton ithal edilen altın çileğin, 2010 yılında 60 bin ton ithal edildiğini de belirterek “Başbakan Erdoğan'ın altın çilek alımından sonra satışlar arttı ve yerli üretim de hız kazandı. Önceki yıl yaptığımız ithalat, geçen yıl 20 bin ton artarak 60 tona çıktı. Bu yıl da en az 60 ton altın çilek ithalatı yapmayı planlıyoruz” dedi.

Halk arasında yer kirazı olarak da adlandırılan altın çilek, şeker hastaları ve çok zengin lif yapısı olmasından dolayı kilo vermek isteyenler tarafından tercih ediliyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde