Altı bin göçmen sınır dışı edildi

Altı bin göçmen sınır dışı edildi

Bağcılar İlçe Kaymakamı Mustafa Eldivan, 12 Temmuz'dan bu yana kayıt dışı olan ve rahatsız edici davranışlarda bulunan çoğunluğu Suriye, Afganistan ve Pakistanlı yaklaşık 6 bin kişinin sınır dışı edilmek üzere Tuzla'daki Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildiğini söyledi.

Altı bin göçmen sınır dışı edildi
16px
24px
11.12.2019 07:40
ABONE OLgoogle

'Bağcılar 2019 Yılı Huzur Toplantısı', Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı'nda gerçekleşti. İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinliğe çok sayıda kamu kurumu ve sivil toplum kurulu temsilcisi, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Kaymakamı Mustafa Eldivan, "Bağcılar, nüfus bakımından İstanbul’un en büyük üçüncü ilçesi konumunda. Bu kadar kalabalık nüfusun ikame etmesi, sosyal yönden ihtiyacının karşılanması çok ciddi bir organizasyon gerektiriyor. Yerel yönetimin maddi ve manevi desteğiyle birlikte sizin huzurunuz için el birliğiyle çalışıyoruz. Çevremize baktığımızda suçlu ve suç oranının azaldığını görüyoruz" dedi.

'Çevrenizde kaydı olmayan Suriyelileri görevlilere bildirin'

Kaçak göçmenlere yönelik yapılan çalışmalara değinen Eldivan, şunları söyledi:

"Suriye’deki savaş nedeniyle ülkemize gelen muhacir Müslüman kardeşlerimize ev sahipliği yapıyoruz. Ancak kaydı olmayan kaçak göçmenlere karşı çalışmalarımız da devam ediyor. İçişleri Bakanlığımızın da talimatıyla birlikte 12 Temmuz’dan bu yana yaptığımız çalışmalarda kayıt dışı olan, rahatsız edici davranışlarda bulunan aralarında Suriyeli, Afgan ve Pakistanlıların da bulunduğu 5 bin 949 kişiyi sınır dışı edilmek üzere Tuzla’daki Geri Gönderme Merkezi’ne teslim ettik. Adres tespitlerini de yapıyoruz. Çevrenizde kaydı olmayan Suriyelileri de görevlilere bildiriniz."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde