Alternatifbank satıldı hisseler yüzde 6 prim yaptı

Alternatifbank satıldı hisseler yüzde 6 prim yaptı

Alternatifbank AŞ, Commercial Bank of Qatar (CBQ) ile Alternatifbank hisselerinin satışı konusunda anlaşma sağlandığını duyurdu.

Alternatifbank satıldı hisseler yüzde 6 prim yaptı
16px
24px
18.03.2013 20:14
ABONE OLgoogle

Alternatifbank'ın (ABank) Kamuyu Aydınlatma Platforumu'nda (KAP) yer alan açıklamasında, ''Yapılan görüşmeler sonucunda, taraflar, AEH, Bankamız hissedarı olan AEH iştiraklerinin (Efes Pazarlama ve Dağıtım Ticaret AŞ (Efpa), Anadolu Motor Üretim ve Pazarlama AŞ(Anadolu Motor), Çelik Motor Ticaret AŞ (Çelik Motor) ve AEH ortaklarından Özilhan Sinai Yatırım AŞ'nin (Özilhan Sınai) toplamda sahip olduğu Banka hisselerinden, Bankanın sermayesinin yüzde 70,84'üne karşılık gelen kısmının Katar ve Türkiye'deki yetkili mercilerden gerekli izinlerin alınmasını kaydıyla, CBQ'ya satışı konusunda hisse satış sözleşmesi imzalamışlardır'' denildi.
 
AlternatifBank (ABank) hisseleri, bankanın yüzde 70,84 oranındaki payını Commercial Bank of Qatar'a (CBQ) sattığını duyurmasının ardından yüzde 6 oranında değer kazandı.
 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde