Alternatifbank hisseleri Katar Bankasının talebi ile tavan oldu

Alternatifbank hisseleri Katar Bankasının talebi ile tavan oldu

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) işlem gören Alternatifbank hisse senedinin fiyatı tavan oldu.

Alternatifbank hisseleri Katar Bankasının talebi ile tavan oldu
16px
24px
24.12.2012 13:19
ABONE OLgoogle

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) işlem gören Alternatifbank hisse senedinin fiyatı Commercial Bank of Katar'ın Anadolu Endüstri Holding ile çoğunluk hisselerinin alımı için görüşmelere başlayacağı haberiyle tavan oldu.

      Güne 1,49 liradan başlayan Alternatifbank hisseleri cuma günü başladığı yüksek hacimli yükseliş hareketini ilk seansta da devam ettirmiş ve ilk seansı 1,55 liradan kapatmıştı.

      İlk seansın kapanışından sonra Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada Alternatifbank'ın ana hissedarı olan Anadolu Endüstri Holding AŞ'nin bankadaki çoğunluk hisselerinin satışı ile ilgili olarak Commercial Bank of Katar ile görüşmelere başlanması hususunda anlaşmaya varıldığı duyuruldu.

      Duyurunun ardından 2. seansa tavan fiyatı olan 1,69 liradan başlayan Alternatifbank hisseleri bu dakikalarda tavan fiyatta 2 milyon lotun üzerinde alıcı buluyor.

      Alternatifbank hisselerinin açıklama yapılmadan önce cuma günü ve bugün ilk seansta yüzde 8,40 oranında değer kazanması dikkati çekiyordu. Alternatifbank hisseleri kasım ayı başından beri ise yüzde 53,64 oranında değer kazandı. Aynı dönemde bankacılık endeksi ise 5,43 oranında yükseliş kaydetmişti.

      Analistler Commercial Bank of Katar'ın ilgisinin, körfez bölgesinden Türk bankalarına olan ilginin halen yüksek olduğunu göstermesi bakımından öneli olduğunu kaydederek, Türkiye'ye yatırım yapmak isteyen diğer finans kuruluşları için de pozitif bir gösterge olacağını ifade ediyor.

      Analistler ayrıca Alternatifbank'ta olası hisse satışının gerçekleşmesi durumunda oluşacak PD/DD (Piyasa değeri/Defter değeri) çarpanının yakın zamanda Denizbank'ın ve Eurobank Tekfen'in satışlarında görülen çarpandan daha yüksek olacağını, bunun da piyasaya etkisinin pozitif olacağını tahmin ediyor.
     

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde