Altaylı'dan TOGG CEO'suna: Benim Karakaş’a öfkemin nedeni, milleti kandırmaya çalışması

Altaylı'dan TOGG CEO'suna: Benim Karakaş’a öfkemin nedeni, milleti kandırmaya çalışması

Altaylı, "Benim Karakaş’a öfkemin nedeni, 'Doğru olmayan şeyler' söylemeseydi. Olmayacak hayallerden söz edip, milleti kandırmaya çalışmasıydı" yazdı. 

Altaylı'dan TOGG CEO'suna: Benim Karakaş’a öfkemin nedeni, milleti kandırmaya çalışması
16px
24px
29.01.2020 11:24
ABONE OLgoogle

Uzun süredir 'yerli otomobil'i geliştiren TOGG'un CEO'su Gürcan Karakaş'ı yeterince bilgi paylaşmamaklar eleştiren HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, "İşin içine siyaset girmeyince, birtakım bakanların Cumhurbaşkanı’nın gözüne girmek için gerçekleri eğirip, büküp sunmaları olmayınca, doğrular ve olması gerekenler konuşulunca hoşunuza gitse de gitmese de olması gerekenler ortaya koyuluyor" yorumunda bulundu.

Karakaş'ın gazetecilere yaptığı açıklamalarda "Motorun Bosch’tan, bataryanın Çin’den, şasinin Myra'dan geldiğini" söylemesiyle ilgili bir yazı kaleme alan Altaylı, "Benim Karakaş’a öfkemin nedeni, 'Doğru olmayan şeyler' söylemeseydi. Olmayacak hayallerden söz edip, milleti kandırmaya çalışmasıydı" yazdı.  Motoru Alman, bataryası Çin, aksam İngiliz, tasarım İtalyan: İşte yerli otomobilin tahmini fiyatı

Altaylı'nın yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Yerli otomobili üreteceği iddiasındaki TOGG’un CEO’su Gürcan Karakaş bir grup gazeteci ile buluştu ve yerli otomobille ilgili ilk kez nispeten somut, nispeten elle tutular bilgiler verdi.
Motor Bosch’tan.
“Batarya Çin’den.
Aracın entegrasyonu için Alman Edag
Şaşi Myra’dan.

Tasarım İtalyanlardan.”

Anında eleştiriler başladı.

Bana mail ya da sosyal medya üzerinden ulaşan pek çok okur da “Fatih Bey haklıymışsınız eleştirilerinizde” demeye başladı.

Zaten sosyal medyada da hava bu şekilde oluşmuş gördüğüm kadarıyla.
Ama ben size bir şey söyleyeyim.

Bu işin başından beri ilk kez CEO Gürcan Karakaş’ı doğru pozisyonda görüyorum.
Sevgili okurlar, bu iş böyle başlar.

Hatta böyle de sürebilir.
Hiçbir sorun yok.
Dünyadaki tüm otomobil üreticileri işlerini böyle görüyorlar.

İşin içine siyaset girmeyince, birtakım bakanların Cumhurbaşkanı’nın gözüne girmek için gerçekleri eğirip, büküp sunmaları olmayınca, doğrular ve olması gerekenler konuşulunca hoşunuza gitse de gitmese de olması gerekenler ortaya koyuluyor.

Gürcan Karakaş’ın gazetecilere söyledikleri otomotiv sektörünün gerçekleridir.
Bunu daha önce de yazdım.

Benim Karakaş’a öfkemin nedeni, “Doğru olmayan şeyler” söylemeseydi. Olmayacak hayallerden söz edip, milleti kandırmaya çalışmasıydı."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde