Alphan Manas TÜSİAD'dan istifa etmemiş üyelikten atılmış

Alphan Manas TÜSİAD'dan istifa etmemiş üyelikten atılmış

Alphan Manas, "TÜSİAD yönetim kurulunun aldığı karardan sonra dernekten istifa etme kararı aldım" demişti. Ancak istifa etmemiş, üyelikten atılmış

Alphan Manas TÜSİAD'dan istifa etmemiş üyelikten atılmış
16px
24px
18.04.2013 13:31
ABONE OLgoogle

Fikir fabrikası TÜSİAD, 2011'de kurduğu ilk düşünce kuruluşu think tank'ına kilit vurdu. Patronlar Kulübü 'Fütürizm Düşünce Grubu' adlı birimin kapatılma gerekçesini "Beklediğimiz sonucu alamadık" diye açıkladı

Sabah'ta İbrahim Acar imzalı yer alan haberde TÜSİAD'ın 2011'de kurduğu 'Fütürizm Düşünce Grubu' adlı think-tank'ın ömrü sadece 2 yıl oldu. TÜSİAD düşünce grubunun kapatılma gerekçesini "Söz konusu birim Ümit Boyner'in başkanlığını yaptığı önceki yönetimle ilgiliydi.

Grubun kurucusu Alphan Manas, Muharrem Yılmaz başkanlığındaki yönetim kurulunun think-tank'ın kapanmasına karar verdiğini teyid ederek, hazırladıkları 'İnsan 2030' isimli raporun da iptal edildiğini söyledi.

TÜSİAD'DAN İSTİFA EDİYORUM

Manas, "Yeni yönetim kurulunun aldığı bu karardan sonra benim de TÜSİAD'lı olma motovisyonum kalmadı. TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz ve ekibiyle sorunum yok ama üyesi olduğum dernekten istifa etme kararı aldım" dedi.

DERNEKTEN ÜYE AİDATINI ÖDEMEDİĞİ İÇİN ÇIKARILMIŞ

"TÜSİAD'dan istifa etttim' diye açıklama yapan Alphan Manas, meğerse istifa etmemiş, 2012 aidatnı son ödeme tarihine kadar ödemediği için atılmış.

2011 yılında Alphan Manas başkanlığında kurulan 'Fütürizm Düşünce Grubu', bir yil icerisinde 2030 yılı raporunu çıkarması gerekiyordu. Ancak raporun çıkarılması için TÜSİAD bütçesinden harcanan paralar bir işe yaramayip, toplantılardan da bir verim alınmadığı görüldüğünden 2012 yilinda 'Fütürizm Düşünce Grubu'nun çalışmaları durdurulmuş.

TÜSİAD'ın 'Fütürizm Düşünce Grubu' adlı birimin kapatılma gerekçesi ise, çalışma grubunun "fikir uretemeyip, raporu çıkaramaması". Yani TÜSİAD, fikirsiz kalmamak icin bu grubu lagvetti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde