Alparslan Korkmaz'ın istifasını kim istedi?

Alparslan Korkmaz'ın istifasını kim istedi?

Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Alparslan Korkmaz, Başbakanlık’taki görevinden istifa etti. Peki neden?

Alparslan Korkmaz'ın istifasını kim istedi?
16px
24px
02.08.2010 10:53
ABONE OLgoogle

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bir süredir fikir ayrılıkları yaşadığı bilinen Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Alparslan Korkmaz, Başbakanlık’taki görevine veda etti.

Başbakan ile düştükleri fikir ayrılığının ardından görevinden istifa eden Korkmaz, İsviçre’ye dönüyor. Uzun süredir Ankara kulislerinde, Yatırım Ajansı’nda işlerin iyi gitmediği konuşuluyordu.

Başbakan Erdoğan’ın Alparslan Korkmaz ile ilgili büyük bir hayal kırıklığı yaşadığı iddialar arasındaydı. Bürokrat Haber’in edindiği bilgilere göre gelinen noktada Tanıtım Ajansı’ndaki görevine nokta konan Korkmaz için görevden alınma yerine ‘istifa’ formülü geliştirildi.

Başbakan Erdoğan ile görüşerek yollarını ayıran Korkmaz, kurum çalışanları ile de vedalaştı.

Bürokrat Haber’e ulaşan bilgilere göre Korkmaz’ın istifasının arkasında, Yatırım Ajansı’ndan beklenen faydanın sağlanamaması gösteriliyor. Bir diğer neden ise Başbakan Erdoğan ve ekonomi yönetimiyle düşülen fikir ayrılığı. Ankara kulislerinde Korkmaz için ’İstifa etmeseydi görevden alınacaktı’ şeklinde yorumlar yapılıyor.

Alparslan Korkmaz, Erdoğan tarafından yabancı yatırım çekmesi için büyük umutlarla göreve getirilmişti. Erdoğan’ın tam yetki verdiği Korkmaz’ın konumu, ‘bakanlar üstü’ diye tanımlanıyordu. Doğrudan Başbakan’a bağlı kurulan Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı’nın ilk başkanı olan Alpaslan Korkmaz, aynı zamanda Erdoğan’ın özel danışmanlığını da yürütüyordu. Doğma büyüme İsviçreli olan Korkmaz’ın İsviçreli eşinden iki çocuğu bulunuyor. Alparslan Korkmaz, Kayserili bir işçi ailesinin çocuğu. Aile 1969 yılında İsviçre"ye göç etmiş. Korkmaz 1970"te doğmuş ve tüm eğitimini İsviçre"de tamamlamış. 9 dil bilen Korkmaz, işletme mezunu.

Korkmaz, göreve atanmasını ve Başbakan Erdoğan ile ilişkisini şu sözlerle anlatmıştı; “Başbakan’ın daveti beni çok heyecanlandırdı. Bizimle görüştükten sonra Başbakan, “Ben bu ruhu istiyorum, bana onu getirin” demiş. Sonra geldim. Başbakan’a “Bu ajansın başarısı için, bakanlar üstü olmam lazım” dedim. Haftada mininum bir iki sefer kendisiyle görüşüyorum. Dedi ki “Şahsen ben senin seddin olacağım. Kim sana gelirse bana göndereceksin. Bu iş için hangi insanlar gerekiyorsa onlarla çalışacaksın.” Yüzde yüz yetki verdi bu konuda. Tüm önemli yatırımcılara bizi işaret ederek, “Onunla görüşeceksiniz, böylece benimle görüşmüş gibi olacaksınız” diyor. 

Burokrathaber.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde