Alo soygun: İşte dolandırıcıların yeni yöntemi

Alo soygun: İşte dolandırıcıların yeni yöntemi

Telefon dolandırıcıları vurgun yollarını sürekli genişletiyor. Sizden 'evet' cevabı alana kadar uğraşan sahtekarlar, istedikleri gibi sözleşme hazırlayıp yüklü faturalar çıkarıyor

Alo soygun: İşte dolandırıcıların yeni yöntemi
16px
24px
30.03.2015 08:20
ABONE OLgoogle
Telefon ile yapılan dolandırıcılıklara her gün bir yenisi ekleniyor. Sahtekarlar, tuzaklarına düşürdüğü mağdurların hesaplarını boşaltıyor, hediye vaadiyle cüzdanlarına el atıyor. Popüler dolandırıcılık yöntemleri arasında, ücretsiz tüketici dilekçeleri için para talep edilmesi de yer alıyor.

Telefon çeteleri, akla hayale gelmeyecek yöntemlerle portföylerini ve mağdur sayılarını sürekli genişletiyor. Mağdurlar arasına son olarak Antalya'da esnaflık yapan Gökhan Yıldız eklendi. 15 yıldır aynı telekomünikasyon şirketinin telefon hattını kullanan Yıldız, 2 ay önce gelen bir telefonla farketmeden başka bir şirkete geçişinin yapıldığını söyledi.

Yıldız, "Abonesi olduğum telekomünikasyon şirketinden aradıklarını sanıyordum. Bazı teyitler istediler. Müşterim çoktu, bir an önce telefonu kapatmak için 'evet' dedim. 45 gün sonra bu şirket ile sözde yaptığım anlaşmanın belgeleri geldi. Bir de 600 liralık faturam olduğunu öğrendim. Bana ait olmayan bu görüşmeleri sormak için 15 yıllık telekomünikasyon şirketime gittiğimde ikinci kez şoke oldum" diye konuştu. 

SAHTE İMZA KULLANILMIŞ 

Görevlinin geçen ay itibarı ile kendi aboneleri olmadığını, belgelerde adı geçen telekomünikasyon firması ile sözleşme imzaladıklarını söylediğini aktaran Yıldız, "Sözde yapmış olduğum anlaşmada benim yerime imza atıldığını fark ettim. Hakkımı yasal olarak arayacağım" diye konuştu.

Tüketiciler Birliği Derneği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, "Telefonla sözleşme yapılamaz" diyerek, "Vatandaşlarımız bilmedikleri kurum ve kuruluşlarla telefonda konuşma yapmasın. Yüz yüze görüşme talep etsinler" şeklinde konuştu. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde