Alo baba evde bir trilyon var

Alo baba evde bir trilyon var

Muammer Güler’in 17 Aralık sabahı oğlu Barış Güler’le yaptığı telefon görüşmesini, CHP lideri Kılıçdaroğlu Meclis’te açıkladı

Alo baba evde bir trilyon var
16px
24px
12.02.2014 07:14
ABONE OLgoogle

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dünkü TBMM Grup toplantısında iktidarı sert eleştirdi. Kılıçdaroğlu, Sabah ve ATV’nin satın alınması için havuz oluşturulduğuna dair olduğu iddia edilen ses kayıtlarını da partililere dinletti. CHP liderinin konuşmasından satırbaşları şöyle:

“DEVLETE GÖZDAĞI VERİYOR”

İhalelerin nasıl verdiğini artık hepimiz biliyoruz. Bir Recep Tayyip Erdoğan, bir Binali Yıldırım var. Büyük ihaleleri bunlar dağıtıyor. İhaleden sonra salma salıyorlar. Şu kadar parayı bize vereceksiniz diyorlar. Verilen paranın ardından iş adamlarına ödenen paranın tutarı 87 milyar dolar. Rüşvettir arkadaşlar bu. Bugüne kadar ayakkabı kutusu dedik, 700 bin liralık saat dedik, yatak odasında kasalar dedik, kasalar içinde milyonlar dedik, genel müdürün evinden 4,5 milyon dolar çıktı dedik tık yok... Söylediği ne, paralel devlet var dedi. İki resim arasındaki farkı görüyorsunuz; devlete gözdağı veriyor. Ben olduğum sürece benim oğluma kimse dokunamaz diyor. Ben devletim diyor. Oğluna bir vakıf kurdurmuş adı Türgev. İhale alanların rüşvet ödedikleri bir yer var adı Türgev. Rakamı kuruşlu kuruşuna verdim. 99 milyon 990 dolar. 100 milyon dolardan 10 dolar eksik. Türk parası ile 221 trilyon lira. Bu para geliyor onun vakıf hesabına yatıyor. Defalarca sordum bu neyin parasıdır. Tık yok. Hep söylediği paralel devlet. Bu parayı senin oğluna paralel devlet mi yatırdı. Yatırdıysa götür ÇYDD’ye ver onlar da fakir öğrencilere versin.

OTOBÜSLERE 65 MİLYON EURO

Hollanda’dan İstanbul’a tanesi 1,2 milyon euroya otobüs alındı. Hollanda’nın şartlarına göre yapılmış o otobüsler, İstanbul’a gelince hurda oldular. 65 milyon Euro ödendi o otobüslere. Bir profesör rapor veriyor almayın diye ona rağmen gidip aldılar. Dava açıldı suç duyurusunda bulunuldu, İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a çağrı yapıldı gel mahkemede ifade ver diye. 2009-2014 Kadir Topbaş mahkemeye gidip ifade vermedi. Başbakan onu yaparsa Kadir Topbaş da bunu yapar. İntes’in başımın üzerinde yeri var ama onun yönetim kurulu başkanı gizli pazarlıklara giriyorsa oradan ayrılmak zorundadır. Oradan ayrılmamasını isteyen Recep Tayyip Erdoğan’dır. Onu oraya getiren de Binali Yıldırım’dır. Milletin anasını belleyeceğiz diyor.

GÜLER, 1 TRİLYONA ÜÇ - BEŞ KURUŞ DEMİŞ

Kılıçdaroğlu, grup toplantısında İçişleri eski bakanı Muammer Güler ile oğlu arasındaki konuşmanın kaydını dinletti.

Barış Güler: 6 buçukta geldiler Celal Kara diye bir savcı arama kararı çıkarmış.

Muammer Güler: Ne var oğlum senin evinde.

Barış Güler: Hiçbir şey yok baba.

Muammer Güler: Para ne var.

Barış Güler: Kendi param üç beş kuruş kalan param.

Muammer Güler: Kaç para

Barış Güler: Sen biliyorsun

Muammer Güler: Kaç lira oğlum..

Barış Güler: 1 trilyon civarı param var o kadar...

Muammer Güler: Evet evet. Tamam oğlum. El koydular mı paraya

Barış Güler: Yok arama yapıyorlar.

Muammer Güler: Senin şimdi anladığım kadarıyla Rıza Zarrab’la bir rüşvet ilişkisinden bahsediyorlar. Diyeceksin ki bir danışmanlık işim var. Gayr-ı resmi yapıyorum. Benim alacaklı olduğum dayımın oğlu bunların yanında çalışıyor.

“YASA DIŞI DEĞİL...”

CHP lideri, daha sonra sözlerine şöyle devam etti: “Bu tapeler mahkeme kararıyla alınan tapelerdir. Darbe yapıldıysa senin cebine yapıldı sevgili vatandaşım. Dünyada yolsuzluğun bu kadar ayyuka çıktığı bir başka ülke yoktur. Aynı şeyi Obama yapsa bir gün bile orada kalamazdı.”

Kılıçdaroğlu, kürsüyü yumrukladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dünkü TBMM grup toplantısında bir partilinin sözünü kesmesi üzerine sinirlenerek kürsüyü yumrukladı. Kılıçdaroğlu, “Parti kültürünü benimsemeyen, genel başkanının sözünü kesen, derhal burayı terk et kardeşim. Çıkarın dışarıya” dedi. Kılıçdaroğlu, yerel seçim adaylarını benimsemediği için istifa eden CHP’lilere şu sözlerle sert çıktı:

“Erkekler kusura bakmasın siyasette kadınlar daha cesur. Yüzde yüz seçim garantisi olan yerlerde erkekler birbirini yiyor, ama kadınlar gidiyor seçilmesi en zor olan yerde ‘ben burada aday olacağım” diyor. Partinin yeni isimlere ihtiyacı var. Pırıl pırıl gençlerimiz var. Bunlar gelecek konuşacak. CHP tarihinde ilk kez 46 tane kadın belediye başkan adayımız var... Şunu içime sindiremiyorum: ‘Ben olmazsam burayı kimse kazanamaz.’ O zaman istifa et bağımsız aday ol bakalım kazanıyor musun kazanmıyor musun. Ya da ‘ben istifa edip başka partiye gideceğim’. Kusura bakma sen zaten CHP’li değilsin ki..

Kılıçdaroğlu, Fatih Saraç ile Başbakan arasındaki konuşmaların ses kaydı hakkında ise şöyle konuştu: “Türkiye’nin yeni bir ünlü şahsı oldu Alo Fatih... Yalçın Akdoğan, biz Meclis TV’yi kapattırıyoruz siz yayınlıyorsunuz diyor arayarak. Biz yasak getirdik siz canlı veriyorsunuz diyor. TBMM’deki görüşmeler milletten neden yasaklanıyor... Hani milli iradeye saygı vardı. Bu tablo yasakçı bir Türkiye’yi öngören bir tablodur.”

CHP’DE İKİ KİŞİ DAHA İSTİFA ETTİ

YEREL seçimlerde yeniden aday gösterilmeyen İzmir Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ile Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, CHP’den istifa etti. Bugün DSP’ye katılacağı ve bu partiden belediye başkan adayı olacağı belirtilen Tartan, istifası hakkında şunları söyledi: “CHP halka ‘Konak Belediye Başkanı olarak kimi görmek istersiniz’ diye sordu. Halk, yüzde 65 oranla ‘Hakan Tartan’ dedi. İzmir halkına duyduğum saygı gereğini yerine getiriyorum” dedi. Çağlayan ise şu an için başka partiden aday olmasının söz konusu olmadığını belirtti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde