Almanya'dan Türkiye'ye YPG uyarısı

Almanya'dan Türkiye'ye YPG uyarısı

Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter-Steinmeier, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yönelik başlattığı Fırat Kalkanı operasyonuna atıfta bulunarak 'Türkiye'nin sınırlarını koruma hakkı olduğunu, fakat Suriye topraklarında uzun süreli bir operasyon yürütmekten kaçınması gerektiğini' söyledi.

Almanya'dan Türkiye'ye YPG uyarısı
16px
24px
03.09.2016 08:23
ABONE OLgoogle
Slovakya'nın başkenti Bratislava'daki iki günlük AB dışişleri bakanları toplantısında konuşan Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter-Steinmeier, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde başlattığı ve bugün 11'inci gününe giren Fırat Kalkanı operasyonuna yönelik de açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin YPG'yi hedef alan askeri operasonları konusunda uyarıda bulunan Steinmeier, Türkiye'nin son dönemde Suriye'de daha etkin bir askeri rol oynamaya başladığını ifade ederek "Hepimiz Suriye topraklarında sürekli çatışmaların olmayacağı çıkarını gözetmeliyiz" dedi.

"Türkiye'nin hamlesi, Cenevre barış görüşmelerini zora sokabilir"

Deutsche Welle Türkçe'nin aktardığına göre, 'Ankara'nın Suriye'deki askeri girişimlerinin Cenevre'de soruna siyasi bir çözüm bulunması ihtimalini de zora sokacağını' ifade eden Almanya Dışişleri Bakanı, 'Türkiye'nin sınırlarını koruma hakkı olduğunu, fakat Cenevre'de yürütülen Suriye barış görüşmelerinden çözüm çıkabilmesi için ülkedeki mevcut durumun daha da içinden çıkılmaz hale gelmemesi gerektiğini' söyledi. Steinmeier ayrıca 'Türkiye'nin Suriye topraklarında uzun süreli bir askeri operasyon yürütmekten kaçınması gerektiğine' vurgu yaptı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde