Almanya'dan Brezilya'ya tarihi fark

Almanya'dan Brezilya'ya tarihi fark

Almanya Almanya olalı böyle zafer, Brezilya Brezilya olalı böyle hezimet yaşamadı. Tarihte iz bırakacak bir maç geride kaldı.

Almanya'dan Brezilya'ya tarihi fark
16px
24px
09.07.2014 07:09
ABONE OLgoogle
Almanya Almanya olalı böyle zafer, Brezilya Brezilya olalı böyle hezimet yaşamadı. Tarihte iz bırakacak bir maç geride kaldı. Panzerler, kupanın ev sahibine tam 7 gol atıp, finale yükseldi. Sambacılar, 93 yıl sonra sahadan 6 farklı yenilgiyle ayrıldı.

FIFA Dünya Kupası'nda evsahibi Brezilya'yı 7-1 gibi tarihi bir farkla yenen Almanya, turnuva tarihinde 8. kez adını finale yazdırdı.

Brezilya'yı 7-1 yenerek tarihinin en ağır yenilgisini yaşatan Almanya, 24 yıl aranın ardından yeniden kupayı evine götürme şansını yakaladı.

Turnuvaya G Grubu'nda Portekiz'i 4-0 yenerek başlayan Almanya, Gana ile 2-2 beraberliğin ardından ABD'yi 1-0 yenerek 7 puanla lider olarak ikinci tura yükselmişti.

Çeyrek finale kalma mücadelesinde Cezayir ile karşılaşan "Panzerler", 90 dakikası golsüz sona eren maçın uzatma dakikalarında Mesut Özil ve Andre Schürrle'nin golleriyle rakibini 2-1 yenerek son 8 takım arasına kalmıştı.

Almanya, 1998'de evinde oynanan Dünya Kupası'nı müzesine götüren Fransa'yı ise savunma oyuncusu Mats Hummels'in karşılaşmanın ilk dakikalarında bulduğu golle yenerek evsahibi Brezilya ile oynamaya hak kazanmıştı.

Breziya'yı tarihi farkla yenerek 12 yıl aranın ardından yeniden finale kalmayı başaran "Panzerler", daha önce oynadığı 7 finalin 3'ünden (1954,1974,1990) mutlu sonla ayrılmıştı.

Final maçı, Rio de Janeiro kentinin tarihi Maracana Stadı'nda 13 Temmuz Pazar günü TSİ 22:00'de oynanacak.

1920’de Uruguay hezimeti

Karşılaşma sonrası Almanlar mutevazi sevinçler yaşarken, David Luiz başta olmak üzere Brezilyalı oyuncular saha içerisinde dizlerinin üstüne çökerek dua etti. Bu sonuçla Almanya ilk finalist oldu. Ev sahibi Brezilya ise cumartesi günü üçüncülük maçına çıkacak. Öte yandan 1920’de Uruguay’a 6-0’lık skorla kaybeden Brezilya, o tarihten sonra ilk kez bir maçı 6 farkla mağlup bitirdi.

Tarih bunları da yazacak!

*Klose, Dünya Kupası kariyerindeki 16 golün tamamını ceza sahası içinden attı.

*Daha önce hiçbir takım, yarı final maçının ilk yarısında 5 gol birden atamamıştı.

*Dünya Kupası tarihinde yarı final aşamasında 5 gol atan son takım Brezilya’ydı (1958’de Fransa’ya).

*Brezilya tarihinde 2. kez bir Dünya Kupası maçında 5 gol yedi. İlki 1938’de Polonya galibiyetiydi (6-5).

*Thomas Müller, Dünya Kupası tarihinde gol adedini çift haneli sayılara çıkartan 13. futbolcu oldu (Beşinci Alman).

*Almanya, bir yarı final maçında yedi gol birden atan ilk takım oldu.

*İspanya, 2010’da toplam 8 gol atarak kazanmıştı. Almanya ise yarı final maçında tek başına 7 gol attı.

*Almanya, 223 golle kupa tarihinin en çok gol atan takımı oldu.

*Almanya, 8. kez finale yükselerek, Brezilya’nın rekorunu elinden aldı (7).

*Brezilya-Almanya maçı, 2002’deki S.Arabistan-Almanya karşılaşmasından bu yana (0-8) Dünya Kupası’nda toplam 8 gol atılan ilk maç oldu.

Sokaklar yangın yeri!

Turnuvanın ilk gününden bu yana Brezilya’da yaşanan olaylar dün zirve yaptı. Henüz maç oynanırken maçın oynandığı Global Stadyum’un çevresinde olaylar başladı. Almanlar farklı skoru yakalayınca, protestocular ve fanatikler, stadın çevresinde olayları başlattı. Bazı araçları ateşe veren gruplar, polisin müdahalesiyle karşılaştı. Ülke genelinde çıkan olaylarda 2 kişinin öldüğü iddiası ortaya atıldı. Karşılaşmadan saatler sonra bile bazı kentlerde olaylar yaşandığı ve polisle göstericiler arasında çatışmalar yaşandığı haberleri geldi. Brezilya kafilesi de yoğun güvenlik önlemleri altında Global Stadyum’dan ayrılabildi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde