Almanya Büyükelçiği'nde korkutan terör alarmı

Almanya Büyükelçiği'nde korkutan terör alarmı

Alman Dışişleri Bakanlığı, Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği'nin, "olası bir saldırı ihtimaline işaret eden belirtiler" dolayısıyla kapatıldığını duyurdu.

Almanya Büyükelçiği'nde korkutan terör alarmı
16px
24px
17.03.2016 10:55
ABONE OLgoogle
İstanbul'daki Özel Alman Lisesi, güvenlik gerekçesiyle bugün 1 günlüğüne tatil tatil edildi. Bu arada Ankara'daki Almanya Büyükelçiliği ile İstanbul'daki Almanya Başkonsolosluğu da bugün kapalı. Beyoğlu'ndaki başkonsolosluğun kapısına "Almanya Federal Cumhuriyeti Başkonsolosluğu ciddi bir uyarı sebebiyle tedbir amacıyla kapalıdır" yazısı asıldı.

Lise yönetiminden yapılan duyuruda, 17 Mart 2016 tarihinde okulda ders yapılmayacağı belirtilerek, şöyle denildi:

"Değerli Velilerimiz ve Çalışanlarımız,

Federal Almanya Başkonsolosluğu'nun uyarısı üzerine Özel Alman Lisesi güvenlik gerekçesi ile bugün bir gün süre ile tatil edilmiştir. Bu uyarı özellikle Federal Almanya Başkonsolosluğu için geçerli olduğundan bu bölgeye gidilmesinden imtina etmenizi rica ederiz. Konuyla ilgili güncel bilgileri okulumuzun web sitesi üzerinden saat 08.00 itibariyle takip edebilirsiniz. Bilgilerinizi rica ederiz."

ALMANYA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Reuters'ın geçtiği habere göre, Alman Dışişleri Bakanlığı, Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği'nin, "olası bir saldırı ihtimaline işaret eden belirtiler" dolayısıyla kapatıldığını duyurdu.

Bakanlık, İstanbul'daki Başkonsolosluk ve Alman Lisesi'nin de kapatıldığını belirtti.

Türkiye'de ciddi terör saldırısı ihbarı aldık

Almanya Dışişleri Bakanı Türkiye'deki Alman temsilciliklerine ve okullarına yönelik çok ciddi bir terör saldırısı ihbarı aldıklarını söyledi.

Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier Türkiye'deki temsilciliklerinin kapatılmasıyla ilgili acil basın toplantısı düzenledi.
 
Hürriyet'in haberine göre, Steienmeier, Berlin'deki Dışişleri Bakanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında Türkiye'deki Alman temsilciliklerine ve okullarına yönelik çok ciddi bir terör saldırısı ihbarı aldıklarını söyledi.

Alman Bakan, gece durumu değerlendirdikten sonra Büyükelçilik ve konsoloslukları kapatma kararı aldıklarını belirtti.

ALMAN LİSESİ'NE GÜVENLİK TATİLİ

Steinmeier, Dışişleri Bakanlığı’nda kurulan kriz masasının olağanüstü toplanarak durumu değerlendirdiğini de sözlerine ekledi. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde