Almanlar yatırım için İstanbul'u seçti

Almanlar yatırım için İstanbul'u seçti

Almanya’nın önde gelen yazılım firmalarından EASY SOFTWARE CEO’su Dieter Weisshaar: İstanbul’u teknoloji üssü yapıp Ortadoğu ve Afrika pazarına Türkiye üzerinden açılacağız

Almanlar yatırım için İstanbul'u seçti
16px
24px
26.04.2019 09:39
ABONE OLgoogle

Gartner raporlarına göre, dijital içerik yönetimi alanında Almanya’nın  önde gelen firmalarından EASY SOFTWARE AG, küresel ölçekte büyüme planını  yeni yazılım üssü olarak seçtiği Türkiye üzerinden gerçekleştirme kararı aldı.

EASY SOFTWARE, yeni yatırımlarla İstanbul’u teknoloji üssü yapıp, Ortadoğu ve Afrika pazarına Türkiye üzerinden açılmayı planlıyor.  EASY SOFTWARE AG CEO’su Dieter Weisshaar ile Türkiye Genel Müdürü Süreyya Ecevit İstanbul’da düzenledikleri basın toplantısında Türkiye’deki yatırımları ve projeleri hakkında bilgi verdiler.

Dieter Weisshaar, dünyanın hızla dijitalleştiğini ve bu sürecin dışında kalan şirketlerin büyümeleri bir yana varlıklarını sürdürmelerinin bile imkânsız olduğunun altını çizdi. EASY SOFTWARE AG olarak geliştirdikleri çözümlerle her ölçekteki şirketlerin dijitalleşmesine katkı sunduklarını anlatan Weisshaar, şöyle devam etti: 

1990’DA KURULAN EASY SOFTWARE, AVRUPA, ASYA VE ABD’DE FAALİYET GÖSTERİYOR

“29 yıllık bir teknoloji şirketi olan EASY SOFTWARE AG halen Avrupa, Asya ve Amerika’da faaliyet gösteriyor. Halen 60 ülkede faaliyetlerini sürdüren EASY SOFTWARE’in toplam 375 çalışanı bulunuyor. Globalleşme sürecini tamamlamak için eksik kalan Afrika ve Ortadoğu pazarına Türkiye üzerinden açılma kararı aldık. Çok özel bir coğrafi konuma sahip Türkiye’nin bölgesinde lider ülke rolüne, ekonomik alt yapısına ve yetişmiş insan gücüne güveniyoruz.  Ülkenizde 7 bin 250 Alman firmasının faaliyet göstermesi bu güvenin bir göstergesi. Yazılım sektörünün her yıl istikrarlı bir şekilde en az yüzde 15 büyümesi de yatırım için Türkiye’yi tercih etmemizde önemli rol oynadı. Türkiye’deki pazar payımızı da her geçen yıl artırmak istiyoruz. 

Bizim asıl faaliyet alanımız olan iş yazılım sektörünün Türkiye iç pazar büyüklüğü 600 milyon TL. Pazarın 2022’de 2 milyar TL’yi aşması bekleniyor. 82 milyon nüfuslu Türkiye, yazılım için büyük fırsatları barındırıyor.” 

Dieter Weisshaar, MENA Bölgesi’ne coğrafi ve kültürel yakınlığının getirdiği avantajlar, yerleşmiş kurumsal ve ticari alt yapı sayesinde Türkiye’de çok hızlı büyüyeceklerini söyledi. 2019 stratejik planı kapsamında EASY SOFTWARE Türkiye bünyesinde oluşturulan Teknoloji Çözüm Merkezi ve Yazılım Geliştirme Merkezi’ni faaliyete geçirdiklerini hatırlatan Weisshaar, “Nisan 2019’da 30 kişilik bir ekiple dijital doküman yönetimi, elektronik arşiv ve kurumsal içerik oluşturma hizmetlerini küresel düzeyde vermeye başladık” dedi.

SÜREYYA ECEVİT: YÜKSEK ALMAN TEKNOLOJİSİNİ ÜLKEMİZE TAŞIYORUZ

EASY SOFTWARE Türkiye Genel Müdürü Süreyya Ecevit ise konuşmasında, Türkiye’nin son 20 yıldaki ekonomik kalkınmasında doğrudan yabancı yatırımların ve şirketlerin dijitalleşme yoluyla küresel düzeyde rekabet avantajı kazanmasının önemine dikkat çekti.

Dijitalleşmenin ve teknoloji odaklı şirket yönetiminin her geçen gün daha da önem kazandığını vurgulayan Ecevit, Pegasus, THY, STFA ve Bank of China’nın da aralarında bulunduğu Türkiye’nin önde gelen şirketleriyle 100’den fazla proje geliştirdiklerini söyledi. Süreyya Ecevit, şöyle devam etti:

“EASY SOFTWARE Türkiye, şirketlerin dijitalleşmesi yolunda hayati bir basamak olan dijital doküman ve içerik yönetim yazılımlarının kullanılması ve bu çözümlerin diğer iş yazılımlarıyla entegre edilmesinde rol üstleniyor. Bu çerçevede EASY SOFTWARE AG’nin uluslararası birikimini ve yüksek teknolojisini ülkemize transfer ediyoruz. Türkiye’de geliştirdiğimiz endüstriyel çözümleri Ortadoğu ve Afrika pazarına İstanbul üzerinden ihraç edeceğiz. Türkiye, yazılım ihracatından yılda 1 milyar doların biraz üzerinde gelir elde ediyor. Bu hacmi Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında 10 milyar dolara çıkarma hedefi var. Nitelikli insan kaynağını değerlendirerek hedefe ulaşılmasına katkı sunacağız.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde