Almanlar Mardin'de ne fabrikası kuracak?

Almanlar Mardin'de ne fabrikası kuracak?

Mardin Organize Sanayi Bölgesi'ne yerli ve yatırımcı yatırımcıların ilgi göstermeye başladı

Almanlar Mardin'de ne fabrikası kuracak?
16px
24px
02.10.2010 19:57
ABONE OLgoogle

Mardin Sanayici ve İşadamları Derneği (MARSİAD) Başkanı Nasır Duyan, ''Almanlar, Mardin'de kozmetik fabrikası kuracak'' dedi. 

     Duyan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Mardin Organize Sanayi Bölgesi'ne yerli ve yatırımcı yatırımcıların ilgi göstermeye başladığını belirtti. 

     Son olarak Almanya'da bir kozmetik firmasının, bir Türk firması ortaklığıyla Mardin'de yaklaşık 20 milyon avroluk yatırım yapacağını ifade eden Duyan, şöyle dedi: 

     ''Sınır ülkeleri ile yapılan olumlu görüşmelerin ardından Mardin Organize Sanayi Bölgesi'ne ilgi artmıştır. Almanya'dan bir kozmetik firması bir Türk firması ortaklığıyla Mardin'de kozmetik fabrikası kurmak için girişimlerde bulundu. 

     İlk etapta 10 dönümlük alana 2 milyon avroluk yatırım yapacaklarını, ardından aralıklarla yatırımlarını 20 milyon avroya çıkaracaklarını bildirdiler.Kısacası Almanya'daki kozmetik fabrikası Mardin OSB'ye taşınacaktır. Kurulacak olan fabrikada ilk etapta yaklaşık 50 kişi istihdam edilecek. Biz gerekli görüşmeleri sürdürüyoruz.'' 

     Son zamanlarda firmaların Mardin'e ilgisinin arttığını da sözlerine ekleyen Duyan, ''Son 1 yıl içerisinde resmi olarak 60, yapılan ikili görüşmelerde ise sözlü olarak 80 yatırımcı arsa talebinde bulundu. Bu yıl toplam 94 fabrikanın bölgede faaliyete geçeceğini düşünüyoruz'' diye konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde