Almanlar, Anadolu'da meyve bahçesi arıyor

Almanlar, Anadolu'da meyve bahçesi arıyor

Alman organik bebek maması HİPP'in, ürünlerinde kullanacağı organik meyveleri yetiştirmek üzere Anadolu'da meyve bahçesi aradığı bildirildi.

Almanlar, Anadolu'da meyve bahçesi arıyor
16px
24px
04.08.2010 17:58
ABONE OLgoogle

Bir iletişim ve organizasyon firmasından yapılan yazılı açıklamaya göre, HİPP, Türkiye'de organik meyve plantasyon projesini hayata geçirmeyi hedefliyor. 2007 yılında aldığı kararla kendi plantasyonunu kurma hedefiyle yola çıkan HİPP, elma fidanlarını yetiştirerek dikime hazır hale getirdi. 

     Ereğli bölgesi, Niğde, Denizli, Antalya'nın kuzey kesimleri, Kahramanmaraş ve Isparta, projenin uygulanabileceği bölgelerin başında geliyor. Bu bölgeler, meyve bahçelerinde yetişecek ürünlerin türlerine göre seçiliyor. Elma, meyve bahçelerinde en yoğun biçimde yetişecek ürünken, şeftali, kayısı ve vişne de projeye dahil olacak meyveler arasında bulunuyor. 

     HİPP'in organik meyve plantasyon projesi için arazide alt sınırın en az 500 ya da 600 dekar olması, arazide yeterli tarımsal sulama suyu bulunması ve güvenli bölgede yer alması gibi koşullar ön görülüyor. 

     HİPP, meyve plantasyonu projesiyle 300 ile 500 kişinin istihdam edilmesini sağlayacak. İhraç edilecek ürünlerle de ülkeye ciddi boyutta döviz girdisi sağlanıp, organik bir tesisin yeni girişimleri de teşvik edeceği belirtiliyor. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde